Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read
2 47

Οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid – 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών.

 

Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για την αιμοδοσία και ειδικά ο Αύγουστος που είναι στη συνείδηση των περισσοτέρων ως μήνας διακοπών και ξεκούρασης. Οι ανάγκες όμως για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό.

1 59 scaled

Για το σκοπό αυτό Δήμος Λοκρών και η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών εθελοντική αιμοδοσία. Οι εθελοντές αιμοδότες έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

 

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος ως εθελοντής αιμοδότης συμμετείχε και ο ίδιος στην αιμοδοσία, δήλωσε: «Είναι ύψιστη κοινωνική προσφορά η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Οι πολίτες που σήμερα συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Λοκρών βοήθησαν να εμπλουτιστεί η τράπεζα αίματος της Αταλάντης που έχει στηρίξει διαχρονικά το κοινωνικό σύνολο της πόλης της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής. Συγχαίρω όλους όσους εργάστηκαν για να πετύχει η σημερινή αιμοδοσία και κυρίως τους ίδιους τους αιμοδότες.»

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΕΦ΄΄΄’ΟΣΟΝ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ – ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΙΑΤΡΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.