Εστία γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία – Θανατώθηκαν 12.000 πάπιες

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Μια εστία της γρίπης των πτηνών H5 εντόπισε στις 13 Μαρτίου η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA), στο χωριό Λίσετς της περιφέρειας Λόβετς, σε εκτροφείο με πάπιες.

-Advertisement-

Σήμερα, οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε ευθανασία 12.000 πάπιες στο Λίσετς και ότι η εστία της γρίπης έχει εξαλειφθεί.

Επίσης, σύμφωνα με την BFSA έχουν εφαρμοστεί όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί η νόσος, μεταξύ των οποίων η δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας τριών χιλιομέτρων και μίας ζώνης παρακολούθησης της κατάστασης σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, γύρω από τη γεωργική εγκατάσταση στην οποία εκδηλώθηκε το νέο κρούσμα.

-Advertisement-
-Advertisement-
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *