Έργο του Banksy πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο λίρες και στη συνέχεια… αυτοκαταστράφηκε!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
Μόνο σε έργο του εκκεντρικού Banksy θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς «το κορίτσι με το μπαλόνι», ένα από τα πιο γνωστά δημιουργήματα του ταλαντούχου street artist, αυτοκαταστράφηκε μόλις πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Το έργο απεικονίζει ένα κορίτσι που προσπαθεί να πιάσει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς.

Ήταν το τελευταίο κομμάτι που πωλήθηκε εκείνη την ημέρα, όμως ο δημιουργός του αποφάσισε να κάνει φάρσα και η εικόνα διαλύθηκε μέσω ενός καταστροφέα εγγράφων που ήταν τοποθετημένος κρυφά πίσω στον καμβά.


Ο Βρετανός καλλιτέχνης σχολίασε το γεγονός μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας «Εξαφανίζεται, εξαφανίζεται… εξαφανίστηκε».

Ο Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby’s, Alex Branczik, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου:

«Είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος Βρετανός street artist και απόψε είδαμε ένα μικρό κομμάτι της ιδιοφυΐας του Banksy», ενώ πρόσθεσε:

«Η καταστροφή της εικόνας είναι πλέον μέρος ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης».

= =

Για το έργο…

Ο Banksy το 2002 είχε αποτυπώσει σε ένα τοίχο της γέφυρας του South Bank του Λονδίνου, την εικόνα ενός μικρού κοριτσιού το οποίο κοιτάει θλιμμένα ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς την ώρα που αυτό φεύγει από το χέρι της.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της The Guardian, το έργο του «άγνωστου» καλλιτέχνη από το Bristol της Αγγλίας, είναι το αγαπημένο έργο των Βρετανών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες τις Βρετανίας το συγκεκριμένο stencil κυκλοφορεί ως στάμπες σε ρούχα, ζωγραφιές σε ευχετήριες κάρτες αλλά και σαν digital print σχέδια πάνω σε κούπες. Μάλιστα ο street artist είναι τόσο αγαπητός στο κοινό που ένα αντίστοιχο έργο του, το οποίο είχε γίνει σε τοίχο ενός σπιτιού, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 500.000 λιρών.

protothema.gr
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *