Έρευνες σε Βουλγαρία και Τουρκία για τον μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Τις κινήσεις του δράστη του αιματοκυλίσματος στα δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία έχουν στο μικροσκόπιο τους οι αρχές σε Τουρκία και Βουλγαρία καθώς όπως έγινε γνωστό ο μακελάρης είχε επισκεφθεί στο παρελθόν και τις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, ο μακελάρης φαίνεται πως όχι μόνο είχε επισκεφθεί την Τουρκία αλλά είχε παραμείνει εκεί και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος αξιωματούχος οι κινήσεις του 28χρονου αλλά και οι επαφές του στη χώρα εξετάζονται από τις τουρκικές αρχές, ενώ παράλληλα εκτιμάται πως ενδεχομένως είχε επισκεφθεί κι άλλες χώρες.

Παράλληλα, οι αρχές της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τα κίνητρα της επίσκεψης του δράστη στην χώρα, τον Νοέμβριο του 2018.

Ο Αυστραλός δράστης είχε διαμείνει στη Βουλγαρία το διάστημα «9ης- 15ης Νοεμβρίου 2018», επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ.

Έρευνα ξεκίνησε για να καθοριστεί εάν «η εκδοχή που εκείνος παρουσίασε, σύμφωνα με την οποία ήθελε να ανακαλύψει ιστορικά αξιοθέατα και να μελετήσει την ιστορία των βαλκανικών χωρών, είναι σωστή ή εάν είχε άλλους στόχους», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Πηγή-zougla.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *