Από το επόμενο έτος θα δημιουργηθούν “μίνι” βρεφονηπιακοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Κωστής Χατζηδάκης    μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο θα υλοποιηθεί από το επόμενος έτος,

Και συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει μέχρι περίπου 20 χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη και νήπια εργαζομένων γονέων μεγάλων επιχειρήσεων.

Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα κέντρο φύλαξης των παιδιών, ένας μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση με αντίστοιχες μονάδες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα υπάρξουν αντίστοιχες υποδομές εάν το παιδί είναι κάποιων μηνών ή εάν είναι μεγαλύτερο .

“Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι μια απάντηση στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε”, συμπλήρωσε.

 

Πώς θα λειτουργεί ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός μέσα στην επιχείρηση

Όσον στον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτός ο μίνι βρεφονηπιακός σταθμός είπε ότι η εργαζόμενη γυναίκα μεγάλης επιχείρησης θα μπορεί να αφήνει το παιδί της στο κέντρο φύλαξης παιδιών που θα δημιουργηθεί στη επιχείρηση της, θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ασχολείται με το παιδί της και έτσι η εργαζόμενη μητέρα θα είναι πιο ήσυχη.

” Αυτό είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μέτρο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

ΠΗΓΗ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ