Επίθεση Μαρκόπουλου σε Σπανό : Διπλάσιο ΕΣΠΑ επειδή φτωχυναμε – γιατί χαίρεται ο κ Σπανός;

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
markopoulos

Δελτιο τυπου με αφορμή το νέο ΕΣΠΑ εξέδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Περιφερειάρχη Φθιώτιδας Φανή Σπανού.

Διαβαστε σχετικά

Ευτυχώς που στην επόμενη περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν θα είναι ο κ. Σπανός Περιφερειάρχης ώστε να μην φτωχύνει κι άλλο η Στερεά λόγω αποτυχίας αναπτυξιακών σχεδιασμών.
Πράγματι η Ε.Ε .διπλασίασε σχεδόν την χρηματοδότησή της προς την περιφέρεια μας (426 εκ. € ), όχι σαν επιβράβευση κάποιου σοβαρού αναπτυξιακού αποτελέσματος, αλλά σαν «βοήθημα» στους φτωχούς συγγενείς της Ευρώπης. Αυτό που εμφανίζει ο κ. Σπανός στην ανακοίνωση του (30/8/22), σαν μεγάλη επιτυχία και άρση της διαχρονικής αδικίας στην χρηματοδότηση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετάβαση μας από τις «πλούσιες» Περιφέρειες στις «φτωχές» που θέλουν μεγαλύτερη στήριξη. Και αυτό έγινε αυτόματα με την κάθετη πτώση του ΑΕΠ της Περιφέρειάς μας και του κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών.
Καμία Στερεοελλαδίτικη μάχη δεν δόθηκε ούτε από Σπανό ούτε από Μπακογιάννη για το θέμα και ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι δόλωμα για «λωτοφάγους».
Η αλήθεια είναι μία: H Περιφέρεια Στερεάς είναι τελευταία ή στην καλύτερη περίπτωση προτελευταία σε όλους τους δείκτες (ανεργία νέων, αγροτική ανάπτυξη, πρόσβαση στην υγεία, έρευνα επιστημονική και τεχνολογική, τουριστική ανάπτυξη και έσοδα, εξαγωγές και ρυμοτομικές εργασίες κλπ.).
Πρόκειται για συνολική αποτυχία που εκδηλώθηκε με την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μεταξύ των Περιφερειών. Ο κόσμος εγκαταλείπει την Στερεά λόγω οικονομικής ανέχειας αλλά και έλλειψη ελπίδας.
Η Περιφέρεια Στερεάς είναι πλέον γνωστή μόνο για τις καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες και τα ημιτελή έργα). Και όλα αυτά είναι γνωστά τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι τα κόμματα που άμεσα ή έμμεσα πριμοδότησαν τον κ. Σπανό αν έχουν την πολιτική οξυδέρκεια να αντιληφθούν ότι έρχεται δεινή ήττα με την επιλογή τους.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *