Επίθεση αλλοδαπών σε υπ. Βουλευτή του ΑΚΚΕΛ στον Έβρο | ΕΛΛΑΔΑ
Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση αλλοδαπών σε υπ. Βουλευτή του ΑΚΚΕΛ στον Έβρο

Avatar

Published

on

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ με δελτίο τύπου που εξέδωσε καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο Νομό Έβρου, από 15 αλλοδαπούς που όπως αναφέρει εισήλθαν παράνομα στην  Ελλάδα.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου και ακούστε το ηχητικό

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο, την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, υποψήφιος βουλευτής μας στο Νομό Έβρου, από 15 αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην  Ελλάδα. Δεν γίνεται λόγος για «μετανάστες» ή «πρόσφυγες» διότι επιτίθενται και μόνο το όπλο που κρατούσε φαίνεται ότι τους αποθάρρυνε από την επίθεση. Μέχρι τώρα που περιμέναμε για κάποιο στοιχείο, η Αστυνομία δεν είχε εντοπίσει τους δράστες. 

Οι μη-μετανάστες και μη-πρόσφυγες τον περικύκλωσαν στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου όταν βγήκε από την καλύβα του για να κάνει βόλτα τα σκυλιά του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον Δημήτρη Κολλιό στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum,  «Αυτούς τους ανθρώπους τούς ξέρουμε τριάντα χρόνια τώρα … Δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έρχονταν παλιά … Είναι νεαροί και είναι αγριεμένοι, είναι επιθετικοί … Τα πράγματα είναι σοβαρά και σοβαρεύουν». Το ηχητικό αρχείο έχει όλη την συνέντευξη από όπου φαίνεται ότι τώρα αυτοί που έρχονται δεν είναι καθόλου «φουκαράδες».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΚΚΕΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

Η επίθεση τόσο στον υποψήφιο βουλευτή του ΑΚΚΕΛ όσο και σε άλλους κυνηγούς και άλλα πρόσωπα στην περιοχή τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος των εκτοπισμένων πληθυσμών από την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Βόρεια Αφρική, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το τουρκικό καθεστώς και τα δουλεμπορικά κυκλώματα που λειτουργούν στο έδαφός του. Χρειάζεται αφενός μεν να αντιμετωπιστεί η σκόπιμη παραπλάνηση που προέρχεται από την πλειοψηφία (;) των εκτοπισμένων που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα και αφετέρου να αντιμετωπιστεί τελειωτικά το τουρκικό καθεστώς, το οποίο συνεργάζεται (ίσως και ελέγχει) ολόκληρα δουλεμπορικά δίκτυα, από τα οποία φυσικά πολλά κυβερνητικά πρόσωπα και άλλα γύρω από αυτούς αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη. Προφανώς με κάποια από αυτά «λαδώνουν» αξιωματούχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού για να μην δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, ώστε να δώσει χάρη σε όλους έχουν φύγει και με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχει πια το επιχείρημα ότι κινδυνεύουν αν γυρίσουν πίσω στη Συρία, διότι η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι καταδιώκονται από τον Άσαντ. Αν δεν υπάρχει αυτό το επιχείρημα της «καταδίωξης από τον Άσαντ», τότε δεν θα τίθεται καν θέμα παροχής ασύλου. Συνεπώς όλες οι διαδικασίες επιστροφής θα γίνονται εξαιρετικά ταχύτερα. Και να μην ξεχνάμε ότι πρόσφυγας είναι ΜΟΝΟ αυτός ο οποίος εισέρχεται στην αμέσως γειτονική χώρα του. Συνεπώς αφού περνούν από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομα εισερχόμενοι στην Ελλάδα, είτε ως εκτοπισμένοι πληθυσμοί είτε ως φυτεμένοι τρομοκράτες.

Το ΑΚΚΕΛ δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε συνεννόηση με το τουρκικό καθεστώς για την λεγόμενη επαναπροώθηση, διότι απλούστατα τα δουλεμπορικά δίκτυα τούς ξανά στέλνουν πίσω. Υπάρχει πολύ πιο δραστική και τελική λύση κατά αυτής της λειτουργίας του τουρκικού καθεστώτος. Επιπλέον, το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία δεν πρέπει να τα δίνει και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επιστροφή των εκτοπισμένων πίσω στις χώρες τους, αφού με αυτό τον τρόπο υπάρχει και ουσιαστικό πρακτικό όφελος, διότι θα ενισχυθούν οι εταιρείες μεταφοράς, αεροπορικές εταιρείες κλπ.

Λόγω του ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το «Απροχώρητο», έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε ότι πρέπει να ληφθούν καταλυτικές, αποφασιστικές και τελικές αποφάσεις κατά του καθεστώτος της Τουρκίας, όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές από τις οποίες στέλνει τους εκτοπισμένους πληθυσμούς στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις απειλές Ερντογάν υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες:

  1. Η κυβέρνηση στην Τουρκία ΕΧΕΙ τον έλεγχο στις γεωγραφικές περιοχές στην Τουρκία όπου λειτουργούν τα δουλεμπορικά δίκτυα.
  2. Η κυβέρνηση στην Τουρκία ΔΕΝ ΕΧΕΙ τον έλεγχο στις γεωγραφικές περιοχές στην Τουρκία όπου λειτουργούν τα δουλεμπορικά δίκτυα.

Στην πρώτη περίπτωση η Τουρκία είναι κράτος δουλέμπορος ενώ στη δεύτερη περίπτωση στην Τουρκία υπάρχει μία κατάσταση σχετικά όμοια με την κατάσταση στη Συρία και στο Ιράκ όπου υπήρχαν περιοχές που είχαν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους.

Οτιδήποτε και αν ισχύει, το πρόβλημα λύνεται θαυμάσια όταν υπάρξει μία διακρατική στρατιωτική παρέμβαση στα παράλια της Τουρκίας και σε τουρκικά σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία όπως επίσης και σε συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία, όλα εντός του τουρκικού εδάφους. Δηλαδή ένα σύνολο κρατών (στις οποίες πρέπει να υπάρχει η Ελλάδα για την μέγιστη εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν «διαρροές», ενώ θα μπορούσε να υπάρχει και η Ρωσία) θα στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις και γενικά δυνάμεις ασφαλείας και θα έχουν τον έλεγχο αυτών των γεωγραφικών περιοχών, από τις οποίες διέρχονται ή από τις οποίες αποστέλλονται εκτοπισμένοι πληθυσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί θα συγκεντρώνονται όσοι επιστρέφονται από την Ε.Ε. πριν σταλούν στις χώρες τους. Έτσι δεν θα έχουμε hotspots κλπ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ούτε και τις ΜΚΟ. Ταυτόχρονα θα γίνεται και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των δουλεμπόρων για να χρηματοδοτηθεί εν μέρει η επιστροφή των εκτοπισμένων στα κράτη τους και τμήμα από τα έξοδα της στρατιωτικής επιχείρησης.

Αυτή η κατεύθυνση που προτείνει το ΑΚΚΕΛ είναι απολύτως ηθική και νόμιμη διότι σε αυτές τις περιοχές κυριαρχεί το οργανωμένο έγκλημα και επηρεάζει την ασφάλεια και κοινωνική ακεραιότητα των κρατών της Ε.Ε.. Είτε αυτό υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας είτε δεν υποστηρίζεται και κατέχει την περιοχή που δεν την ελέγχει πια η κυβέρνηση της Τουρκίας. Συνεπώς θα είναι:

  • είτε μία επιχείρηση κατά του κρατικά υποστηριζόμενου οργανωμένου εγκλήματος
  • είτε μία επιχείρηση απελευθέρωσης εδαφών από την κατοχή τρομοκρατικών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, που λειτουργούν ως δουλεμπορικά δίκτυα.

Αυτή θα είναι και η πραγματική δοκιμασία όλων τόσο στην Τουρκία όσο κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Click to comment

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Εγγραφείτε  
Notify of
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Toπικά-Φθιώτιδα2 δευτερόλεπτα ago

Λαμία: Ο τρόμος των αδέσποτων συνεχίζεται! / Δάγκωσαν γυναίκα στην Αμφικτυόνων και κανείς δεν ασχολείται! [εικόνες]

Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά στη πόλη, αυτή τη φορά στη νότια...

Toπικά20 λεπτά ago

Λαμία: Προσπάθησαν να κλέψουν την τσάντα της γιαγιάς αλλά η ΔΙ.ΑΣ. παραμόνευε…

Συνελήφθησαν, χθες (17-11-2019) το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, δύο ημεδαποί και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Tο Ποτάμι αναστέλλει τη λειτουργία του και επιστρέφει άλλα 500.000 ευρώ

Την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού πήρε το Πολιτικό του Συμβούλιο μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη και παράλληλα...

Κόσμος35 λεπτά ago

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι στην Καλιφόρνια – Τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το αιματηρό περιστατικό σε σπίτι στην Καλιφόρνια, όπου συγγενείς και φίλοι είχαν...

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

Θύμα bullying ο μαθητής που πήγε με ψεύτικο όπλο στο σχολείο

Bulling από τους συμμαθητές του είχε υποστεί ο 15χρονος στην Κρήτη, ο οποίος εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο του με ψεύτικο...

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

Διαβάζονται