Επιστράτευση: Παρουσιάστηκαν στο Θριάσιο οι 6 από τους 11 γιατρούς

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
3 Min Read

Με τα χαρτιά της επιστράτευσης ανά χείρας οι 206 γιατροί φτάνουν από το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να εργαστούν δίπλα στους συναδέλφους τους και να βοηθήσουν στην μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

-Advertisement-

Ένας από αυτούς ο πνευμονολόγος Ελευθέριος Παπαλευθέρης μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε πως έλαβε το χαρτί της επιστράτευσης το απόγευμα της Δευτέρας 22/03/2021 και σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε στο Θριάσιο.

Ο κ. Παπαλευθέρης είπε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ και αναφερόμενος στην εικόνα που είδε είπε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα. Οι συνάδελφοι περιμένουν βοήθεια για να ανταπεξέλθουν στα τόσα περιστατικά. Όταν υπάρχει ένας συνάδελφος για 70 και 75 ασθενείς καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα είπε.

 

Μέχρι τις 9 το πρωί είχαν παρουσιαστεί στο Θριάσιο οι 6 από τους 11 ιδιώτες γιατρούς που έχουν επιστρατευτεί.

- Advertisement -

Πως θα αξιοποιηθούν οι επιστρατευμένοι γιατροί

Σε τηλεδιάσκεψη χθες (22.03.2021) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι διοικητές των νοσοκομείων έλαβαν οδηγίες για την ένταξη των νεοεισερχόμενων γιατρών, αλλά και την εσωτερική ανακατανομή του προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος δήλωσε στο iatropedia.gr: «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις διαθέσιμες κλίνες και να αναπτύσσουμε νέες κλίνες. Ειδικά τώρα με την ενίσχυση των γιατρών θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε κάποιους πιο έμπειρους γιατρούς. Οι ιδιώτες γιατροί θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχα τμήματα, για να πάνε οι πιο έμπειροι γιατροί να στελεχώσουν τις πιο δύσκολες μονάδες, που είναι οι ΜΕΘ. Αν κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία ως νοσοκομειακός γιατρός, φυσικά θα τον αξιοποιήσουμε σε ΜΕΘ. Έναν γενικό γιατρό, π.χ. δεν έχει νόημα να τον βάλουμε στη ΜΕΘ, αλλά θα μπορεί να προσφέρει στα ΤΕΠ και κάποιος ίσως πιο έμπειρος να πάει σε άλλα τμήματα πιο απαιτητικά».

Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός έχει ορίζοντα τεσσάρων εβδομάδων, με την ελπίδα τότε να αρχίσει να σημειώνεται μια ύφεση, όπως λέει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας:

«Αν δεν την δούμε αυτήν την ύφεση και χρειαστούν και επιπλέον δυνάμεις, έχουμε κάποια σχέδια που απαιτούν ενδεχομένως και επιπλέον γιατρούς. Ας ελπίσουμε όλα αυτά τα σχέδια, όμως, να μείνουν στο συρτάρι», τονίζει.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ – Γιάννα Σουλάκη

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *