Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του, χθες, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ζήτησε την πραγματοποίηση διαλόγου για το ζήτημα της εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων στη Δομή Φιλοξενίας των Θερμοπυλών.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής :

«…Κύριε Υπουργέ,

     Με αφορμή τις πληροφορίες για την πρόθεση του Υπουργείου να εγκαταστήσει στη Δομή Φιλοξενίας των Θερμοπυλών πάνω από 1000 πρόσφυγες-μετανάστες και μετά από έρευνα που έκανα πρέπει να σας ενημερώσω για κωλύματα που υπάρχουν και που τελικά θα καταστήσουν αδύνατη την υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου.

1)   Υπάρχει θέμα δασικό-αντισυνταγματικό που απαγορεύει στην αναδασωτέα περιοχή οποιαδήποτε κατασκευή και χρήση.

2)  Υπάρχει πρόβλημα διάθεσης λυμάτων, γιατί στο camp υπάρχει και λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός που σημαίνει ότι, η διάθεση λυμάτων της νέας εγκατάστασης θα πρέπει να περάσει από εκεί, άρα θα χρειαστεί νέα άδεια επέκτασης του βιολογικού.

3)   Η ΔΕΥΑ Λαμίας για να εξυπηρετήσει τη νέα δομή θα χρειαστεί να τοποθετήσει νέο αγωγό ύδατος από τη Λαμία, μήκους 13 χλμ, αφού η υφιστάμενη παροχή στο χωριό και στην υπάρχουσα δομή είναι οριακή.

       Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά φορτία.

4) Σύμφωνα με νόμο σε απόσταση 1000 μ από την Ιαματική Πηγή απαγορεύεται κάθε εργασία.

 

   Για όλα αυτά και επειδή το νέο camp θα χρειασθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση σας καλώ σε διάλογο, πάντα με καλό πνεύμα και πάντα με γνώμονα την εθνική διάσταση της επίλυσης του προσφυγικού, για να βρούμε την βέλτιστη για όλους λύση.

7 Comments

 1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ, ΟΠΟΥ ΦΑΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΣΚΟΥΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΒΟΣΚΟΥΜΕ.
  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, ΤΟΤΕ “ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΤΥΡΙ” ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ “ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ” ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ Η “Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ” ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

 2. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΟΙ ΣΠΑΝΟΣ.ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΑΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ

 3. Δεν τις αφήνετε αυτού του είδους “τις εξυπνάδες” κ. Κοτρωνιά κι αντί να λέτε ό,τι είπατε, να φροντίσετε να φέρετε καμμιά υπηρεσία στην πόλη μας που έχει ερημώσει υπαιτιότητα όλων υμών των κοινοβουλευτικών του Νομού μας;
  Δηλαδή λύσατε τα καίρια θέματα και προβλήματα της πόλης μας και του Νομού μας γενικότερα και φθάσατε τώρα να δηλώσετε για εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή μας και το βασικότερο στον παγκοσμίως γνωστό ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών;
  Προσέξτε καλά, γιατί η αντίδρασή μας και τα επακόλουθα για εσάς τους αντιπροσώπους του Νομού μας, που σας στείλαμε εκεί για να βελτιώσετε με έργα-πράξεις και όχι με λόγια τις συνθήκες των πολιτών σας ψηφοφόρων και μή, θα είναι αυτή που σας αρμόζει, μιας και μέχρι σήμερα λάμπετε με την απουσία όλοι σας, όσον αφορά στον τομέα στήριξης και υποστήριξης των πολιτών του Νομού σας. Αντιλαβού ??????????

 4. Πριν λίγους μήνες στον Καραβόμυλο έλεγε ότι έστειλε επιστολή στον Μηταράκη να εγκατασταθούν σε 50 κοντέινερ οι μετανάστες στη δομή Θερμοπυλών!!Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα σε ευχαριστούμε κύριε Βουλευτή…αυτούς ψηφίζουμε αυτούς έχουμε χαλάλι μας!

 5. ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ, ΜΑΚΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΣ ΙΔΕΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΚΟΙΝΗΘΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΜΟΣ ΜΑΣ

 6. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ!!!

 7. Αστο Γιώργο αλλα λόγια να αγαπιόμαστε . Επέκταση τέλος οτιδήποτε άλλο είναι περιττό

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like