Επίδομα 534 ευρώ και αναστολή εργασίας σε 500 κλάδους – Τα νέα μέτρα

Νewsroom
2 Min Read

Πώς και πότε θα λάβουν οι άνεργοι την 2μηνη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Ποιοι την δικαιούνται. Μονομερείς δηλώσεις εποχικών για τα 534€ και για τον Οκτώβριο. Όλες οι λεπτομέρειες για την τηλεργασία

Πάνω από 500 κλάδοι και Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) αναμένεται να μπουν ξανά στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας και της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ. Καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοιού επελαύνει σε όλη την χώρα και μια light εκδοχή του lockdown εφαρμόζεται από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σχεδόν στη μισή ελληνική επικράτεια, το μέτρο της αναστολής συμβάσεων απλώνεται ξανά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας». Συνεπώς, η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου, του μήνα της απόλυτης καραντίνας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο και δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε χιλιάδες εργοδότες να θέσουν σε αναστολή τους μισθωτούς τους.

Ταυτόχρονα το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας επεκτείνεται χρονικά αλλά και ποσοτικά, ώστε να ισχύσει έως 30 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα και σε ποσοστό 50%, ενώ επεκτείνονται αυτοδικαίως για δυο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν ή θα λήξουν από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. Τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία αναμένεται να μπουν στο τραπέζι σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ώστε σταδιακά από αύριο τα έκτακτα μέτρα να μπουν σε εφαρμογή.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.