Επιχειρηματίας φιλοξενεί στο σπίτι της 17 γαϊδούρια – Δείτε φωτογραφίες

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/14 at 8:34 ΠΜ
2 Min Read
gaidourakia

Από το μαστίγιο στο… καρότο

Η εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε από τα γαϊδούρια είναι να στέκουν για ώρες ακίνητα, δεμένα σε κάποιο χωράφι, ή παραφορτωμένα να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια κάποιου νησιού κάτω από τον καυτό ήλιο.

Τα περιστατικά κακοποίησης που γίνονται κατά καιρούς γνωστά για αυτά τα παιχνιδιάρικα, τρυφερά, ευγενικά, κοινωνικά και γεμάτα περιέργεια ζώα, προκαλούν αποστροφή.

gaidourakia_2

Σε μια εποχή που καθημερινά διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για κακομεταχείριση ζωών, δεκαεπτά γαϊδούρια έχοντας σηκώσει στην πλάτη τους αμέτρητους τόνους από οικοδομικά υλικά, κηπευτικά και ανθρώπους με την απειλή και τη χρήση του μαστίγιου, απολαμβάνουν την φροντίδα και την φιλοξενία που τους εξασφαλίζει μια επιχειρηματίας στο νησί της Ίου, η Βασιλική Πετρίδου.

Σε ένα καταπληκτικό χώρο με θέα την θάλασσα στην περιοχή Κουμπάρα της Ίου κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς καπίστρι και σαμάρι περιμένοντας υπομονετικά την γυναίκα που τα απάλλαξε από την καθημερινή τους ταλαιπωρία να τους φέρει τα αγαπημένα τους καρότα σε τσουβαλάκι, να τους μιλήσει με τα ονόματά τους, να τα χαϊδέψει και να τα φροντίσει προσωπικά παρόλο που οι καθημερινές της ασχολίες και ευθύνες στις επιχειρήσεις που έχει είναι πολλές και μεγάλες.

gaidourakia_3

Η Βασιλική Πετρίδου οραματίστηκε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να φροντίζουν τόσο για την ευζωία όσο και για την αποκατάσταση των γαϊδουριών που βρίσκονται σε ανάγκη, μια και συνήθως οι συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής γι’ αυτά τα παρεξηγημένα ζώα δεν είναι οι ενδεδειγμένες για το είδος τους στη χώρα μας, ωστε να ξανασυστήσουν αυτό το ιδιαίτερο ζώο στον κόσμο.

Ταιριάζει λοιπόν απόλυτα στην περίπτωση αυτών των συμπαθέστατων τετράποδων η έκφραση «από το μαστίγιο στο καρότο», αφού υπέμεναν για χρόνια μια δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση και τώρα η ζωή τους έχει γίνει ευχάριστη με ένα διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο… το καρότο!

gaidourakia_1
gaidourakia_4

Πηγή:Cyclades24.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content