Έναρξη εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago
Updated 2022/05/25 at 11:35 ΠΜ
6 Min Read

Ξεκινούν από σήμερα 25 Μαΐου 2022 οι εγγραφές στους ανακαινισμένους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας για το επόμενο σχολικό έτος και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022. Για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων υπενθυμίζουμε ότι οι δομές του Δήμου μας συμμετέχουν στη δράση του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», οι αιτήσεις της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Με πολύ μεγάλη χαρά θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ένας αμιγώς Βρεφικός Σταθμός στη Διεύθυνση Υψηλάντη & Μακροπούλου (Άνοιξη). Σε αυτόν τον Πρότυπο Βρεφικό Σταθμό θα έχουν δικαίωμα εγγραφής βρέφη από 6 μηνών και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν:

 • στο νέο βρεφικό τμήμα τα βρέφη που γίνονται 6 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 και μέχρι την ηλικία των 18 μηνών,
 • στα υπόλοιπα βρεφικά τμήματα τα βρέφη που γίνονται 18 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών, ενώ 
 • στα νηπιακά τμήματα όλα τα παιδιά που γίνονται 2,5 ετών ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της αναγκαιότητας λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της  διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 και με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δύναται να γίνει:

 • είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων-κηδεμόνων κατόπιν συνεννόησης με τον Σταθμό για συνάντηση με ραντεβού από 08:00 πμ – 14:00 μμ κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφών και  με  τήρηση  όλων  των  μέτρων  προστασίας και ασφάλειας,
 • είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε σχολείου.

Για όσους δεν επιθυμούν κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Σταθμό ενδιαφέροντος, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαμιέων στο ισόγειο της οδού Φλέμιγκ & Ερυθρού Σταυρού, Λαμία, 35131 .

Οι ανακαινισμένοι Σταθμοί μας, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι τους (στους οποίους ολοκληρώνονται εντός των καλοκαιρινών μηνών οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εγκατάστασης παιχνιδιών που αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών που φιλοξενούν), πληρούν τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, ώστε οι ήδη παρεχόμενες από τους Σταθμούς μας υπηρεσίες (πχ παιδίατρος, γυμναστής, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός) να εμπλουτιστούν. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερωθείτε με κάθε πρόσφορο τρόπο, όταν αυτές τελεσφορήσουν, πάντα σε σχέση με τις επιδημιολογικές συνθήκες (πχ σχολικό λεωφορείο, μουσικός, λογοθεραπευτής). 

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με τον Βρεφικό, Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό του Δήμου που επιθυμούν.

 

Στοιχεία επικοινωνίας  Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

  Α/Α ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL
1 Πρότυπος Βρεφικός Σταθμός Υψηλάντη & Μακροπούλου, Άνοιξη 2231022348 1.paidikos@lamia-city.gr
2 Β΄ Παιδικός Σταθμός Αθηνών 32, Ν. Άμπλιανη 2231032969 b. paidikos@lamia-city.gr
3 Γ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Πιστόλη & Αδάνων8 ,Νέα Μαγνησία  2231028652 3.paidikos@lamia-city.gr
4 ΣΤ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νήσου Ρω, Καλύβια 2231029357 6.paidikos@lamia-city.gr
5 Ζ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγ. Παρασκευής & Γαλανού, Γαλανέικα 2231052337 7.paidikos@lamia-city.gr
6 Η΄ Παιδικός Σταθμός Σταυρός 2231061705 8.paidikos@lamia-city.gr

 

* Πρότυπος Βρεφικός Σταθμός: φιλοξενεί βρέφη από 6 μηνών και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες α) από 6 έως 18 μηνών και β) από 18 μηνών έως 2,5 ετών.
** Βρεφονηπιακοί σταθμοί: φιλοξενούν παιδιά από 18 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες α) 18 μηνών έως 2,5 χρονών και β) από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
*** Παιδικοί Σταθμοί: φιλοξενούν παιδιά από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

 

Δικαιολογητικά εγγραφών

 1. Αίτηση γονέα 
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.
 3. Βεβαίωση εργοδότη και για τους δύο γονείς ή αποδεικτικό ότι πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).
 4. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
 5. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο και φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
 6. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος. Για τα βρεφικά τμήματα η επιλογή θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και βάσει μοριοδότησης.
 7. Υπεύθυνη δήλωση, ότι τα επισυναπτόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά είναι νόμιμα  και αληθή.

 

Δικαιολογητικά επανεγγραφών

 1. Αίτηση επανεγγραφής
 2. Υπεύθυνη δήλωση περί μη μεταβολής στοιχείων εγγραφής.
 3. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ 2022

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2022

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ 2022

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content