0

Το ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο και χαροποίησε όλους τους υποψηφίους, αλλά και τους ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μπόρεσαν να μιλήσουν πάλι για μια δυνατή παράταξη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Αντίθετα, όπως συμβαίνει πάντα, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν ήταν ευχάριστο για όλους, με τη μαζική προσέλευση του κόσμου κάποιους να τους «καίει» στερώντας τους τη θέση στην κούρσα και άλλους να τους απογοητεύει αφού θεωρούσαν ότι η υψηλή συμμετοχή θα τους εξασφάλιζε «αέρα» νικητή.

Την πρώτη θέση στην κούρσα κλείδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 91,52% των ψηφοδελτίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει συγκεντρώσει το 37%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει 27,83%.

Στην τρίτη θέση, με 25,99% ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ πολύ πιο πίσω ακολουθεί ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25 και στην τελευταία θέση ισοβαθμούν Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Πρωτιά Ανδρουλάκη στη Φθιώτιδα

Πρωτιά του  Νίκου Ανδρουλάκη  με ποσοστό 40% στις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου , με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27% και τρίτο στην κούρσα τον Ανδρέα Λοβέρδο με 25 % .  Ψήφισαν 2680 ατομα στη Φθιώτιδα με την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 1080 ψήφους , τον Γιώργο Παπανδρέου 958 ψήφους και τον Ανδρέα Λοβέρδο τρίτο με 640 ψήφους .

Στο εκλογικό κέντρο της Λαμίας πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 523 ψήφους , δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 485 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας  Λοβέρδος με 312 ψήφους .
Στο εκλογικό κέντρο Παγκρατίου στη Λαμία , πρώτος αναδείχτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 202 ψήφους , δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 155 ψήφους και τρίτος με 115 ο Ανδρέας Λοβέρδος .

Στην περιοχή της Στυλίδας ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτος με 108 ψήφους με δεύτερο τον  Γιώργο Παπανδρέου με 57 και τρίτο τον Ανδρέα Λοβέρδο με 55 ψήφους .
Στην Αταλάντη πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 120 ψήφους , δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 100 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 90 ψήφους.

Στο εκλογικό κέντρο του Δομοκού πρώτος σε ψήφους αναδειχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 69 ψήφους , δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 66 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 43 ψήφους .

Στη Μακρακώμη 60 ψήφους συγκέντρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου , 49 ο Νίκος Ανδρουλάκης και 48  ο Ανδρέας Λοβέρδος .
Στο εκλογικό κέντρο της Μαλεσίνας 63 ψήφους πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης , 36 ο Ανδρέας Λοβέρδος και 35 ψήφους ο Γιώργος Παπανδρέου .

Στην Αμφίκλεια 26 ψήφους πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου 40 ο Λοβέρδος 82 ψήφους ο Ανδρουλάκης.
Στο εκλογικό κέντρο Ραχών  55 ψήφους πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου 26 ο Ανδρέας Λοβέρδος και 49 ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτος με 56 ψήφους , ο Γιώργος Παπανδρέου με 47 ψήφους και  ο Ανδρέας Λοβέρδος 10 ψήφους  .

Στο Μώλο  πρώτος  ο Γιώργος Παπανδρέου με 48 ψήφους , δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας  Λοβέρδος με 23 ψήφους .

Στη Μαλεσίνα ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 63 ψήφους , ο Ανδρέας Λοβέρδος 36, και ο Παπανδρέου 35 ψήφους .

Στα Καμένα Βούρλα πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 77 ψήφους , δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 72 ψήφους και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 52ψήφους .

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Νίκος Ανδρουλάκης 38 ψήφους , Ανδρέας Λοβέρδος 38 και Γιώργος Παπανδρέου 32 ψήφους .

Πολύ μικρό αριθμό ψήφων συγκέντρωσαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι Χρηστίδης Γερουλάνος και Καστανίδης.

Παπανδρέου: «Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της παράταξης»

Από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, με δήλωσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η μάχη θα συνεχιστεί στον δεύτερο γύρο, στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα ότι ο πρώτος γύρος ήταν καθοριστικός για την ενίσχυση της δυναμικής της παράταξης, ενώ ο δεύτερος για την τύχη και την ταυτότητα της παράταξης.

Η δήλωση Παπανδρέου

«Αυτή την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών.

Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν, με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης.

Αποφασίζουν για το μέλλον.

Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας.

Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα.

Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία»

Από την πλευρά του, ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι η παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά», είπε.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» συμπλήρωσε ακόμη με νόημα.

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας» είχε αρχικά.

«Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα» κατέληξε.

Η μάχη στις Περιφέρειες

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες ανά περιφέρεια. Ο νικητής των εκλογών επικράτησε σαρωτικά στην Κρήτη με 61,38%, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει 24,69% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να χάνει ουσιαστικά την δεύτερη θέση στη γενική μάχη με το μόλις 10,07% που έλαβε στο νησί.

Ο κ. Ανδρουλάκης κέρδισε καθαρά και τη Θεσσαλία με 36,37%, έναντι 29,45% του κ. Παπανδρέου και 23,1% του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης την Κεντρική Μακεδονία με 37,13%, έναντι 27,76% του Ανδρέα Λοβέρδου και 22,03% του κ. Παπανδρέου.

Κέρδισε και το Ιόνιο με σχεδόν 5 μονάδες από τον κ. Παπανδρέου και έξι από τον κ. Λοβέρδο.

Αλλά και τη Στερεά Ελλάδα με 35,69%, με τους κυρίους Παπανδρέου και Λοβέρδο να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό (28,83 – 28,66).

Αλλά και στην Πελοπόνησο ήταν περίπου ίδια εικόνα με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει 36,1% και τους Λοβέρδο, Παπανδρέου να ακολουθούν με 27,68 και 27,39 αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε να κερδίσει την Αττική, αλλά δεν ήταν αρκετή, όπως αποδείχθηκε να του δώσει τη δεύτερη θέση. Έλαβε ποσοστό 33,3%, με τον κ. Παπανδρέου να ακολουθεί με 29,39% και τον κ. Ανδρουιλάκη τρίτο με 27,81%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε πολύ καλά στη Δυτική Ελλάδα, όπου ήταν πρώτος με πάνω από 38%, με τον κ. Ανδρουλάκη να ακολουθεί με πέντε μονάδες διαφορά και τον κ. Λοβέρδο να υστερεί πολύ, αφού κινήθηκε στο 21%.

Στο δήμο της Αθήνας επικράτησε ο κ. Παπανδρέου με 30,36%, με τους κυρίους Λοβέρδο και Ανδρουλάκη να ακολουθούν με ποσοστά 28,69% και 28,58% αντίστοιχα.

Τον δήμο Πειραιά κέρδισε ο κ. Λοβέρδος με 32,15% με τον κ. Ανδρουλάκη στο 31% και τον κ. Παπανδρέου στο 30,43%.

Μέχρι και… 500 ψηφοφόροι το λεπτό

Η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν τέτοια, που σύμφωνα με τα στοιχεία, τις απογευματινές ώρες ψήφιζαν κατά μέσο όρο 380 άνθρωποι κάθε λεπτό.

Συγκεκριμένα, μετά τις 11 το πρωί, ο ρυθμός έφτασε τους 500 ψηφοφόρους ανά λεπτό, ενώ έπεσε στους 430 ανά λεπτό μόνο αργά το μεσημέρι.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια, που για κάποια εκλογικά κέντρα αποφασίστηκε να δοθεί σιωπηρή παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 20.00 το βράδυ. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, αυτή η παράταση, έγινε αυστηρά για τα εκλογικά κέντρα που παρατηρείθηκε κοσμοσυρροή, για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και μετά το τέλος του χρονικού ορίου.

Μέχρι τις 19.00 το απόγευμα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κλείσουν οι κάλπες, υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει 263.000 ψηφοφόροι. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τις 20.00 και η σιωπηρή παράταση για μετά τις 20.00 στα εκλογικά κέντρα με κοσμοσυρροή…

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

ΓΝ Λαμίας : Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία με την 14χρονη; Η δικαιοσύνη διερευνά το θέμα – ΕΔΕ για το τραγικό συμβάν!

Previous article

Νέα γυναικοκτονία στη Λακωνία: Καυγάδισαν και έπνιξε τη γυναίκα του

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured