Ηχθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου είχε πολλά. Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με τις νέες του πολιτικές πρωτοβουλίες. Αίσθηση όμως προκάλεσε, ακόμη και στον ίδιο, το ολιγόλεπτο σχόλιο του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
«Ειλικρινέστατος και όχι ψεύτης»
Στην αρχή της παρέμβασής του, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα αρκετά χρόνια πριν την ανάρρησή του στον πρωθυπουργικό θώκο. «Είδα έναν άνθρωπο με ωραίες σκέψεις και ωραία σχέδια» ανέφερε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσθέτοντας πως δημιουργήθηκε εκείνη τη στιγμή ένα είδος φιλίας. Με αναφορές στα χρόνια της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο αρχιεπίσκοπος περιέγραψε τον τότε πρωθυπουργό ως έναν άνθρωπο ειλικρινέστατο που στη μεταξύ τους σχέση είχε πάντα μια χαρακτηριστική ευθύτητα.
Παράλληλα, αναφερόμενος και στα χρόνια της κρίσης μετά το 2015, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης που ο Αλέξης Τσίπρας διατηρούσε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιερώνυμο. Τέλος, έκλεισε αυτή τη σπάνια παρέμβασή του με μια συμβουλή. Να διατηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός την ειλικρίνειά του και την αγάπη του για τον ελληνικό λαό.
«Έχει μεγάλη διπλωματική αξία η Ορθοδοξία»
Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την έκπληξή του καθώς ο αρχιεπίσκοπος σπάνια βγαίνει να σχολιάσει πολιτικά πρόσωπα ή να εμφανιστεί πολλώ δε μάλλον σε συνεντεύξεις τέτοιου χαρακτήρα. «Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ από τους πολίτες, είμαι αυτός που είμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας άνθρωπος φοβερά πνευματικός που χωρίς να μετακινείται από τις δογματικές του θέσεις μπορεί κανείς να κουβεντιάσει με άνεση μαζί του.
Στο σχόλιο του αρχιεπισκόπου πως εκείνος που φαίνεται να «δυναμίτισε» τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας το 2018 ήταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει υπογραμμίζοντας όμως ότι η συμφωνία ήταν ιστορική. Παράλληλα, τόνισε πως η παρουσία Ιερωνύμου συγκράτησε το κύμα λαϊκισμού που θα μπορούσε να ξεσπάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ αναφέρθηκε και στην τεράστια διπλωματική αξία της Ορθοδοξίας.
reader.gr
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

