Εγκρίθηκε η επένδυση για νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στη Φθιώτιδα και Βοιωτία.
Συγκεκριμένα, το έργο για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού με συνολική ισχύ 50,0005 MW, στη θέση «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ», που βρίσκεται στους Δήμους Λοκρών και Ορχομενού, έλαβε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών. Η περιοχή του έργου καλύπτει τμήματα των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας.
Υπεύθυνη για το έργο είναι η εταιρεία DNC ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΕ.
Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 50,0005 MW, στην τοποθεσία «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» των Δήμων Λοκρών και Ορχομενού, στις περιοχές Φθιώτιδας και Βοιωτίας.
Ο σταθμός φωτοβολταϊκών – μεταξύ άλλων – θα περιλαμβάνει:
- 100.001 φωτοβολταϊκά πλαίσια ονομαστικής ισχύος 500 Wp το καθένα
- Πεντακόσιους (500) αντιστροφείς ισχύος 110 KW ο καθένας
- Μετασχηματιστές ισχύος από 500 kVA έως 2.000 kVA o καθένας
- Κεντρικό οικίσκο ελέγχου
- Σύστημα γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας
- Περίφραξη του γηπέδου
Ο σταθμός θα συνδεθεί με το Σύστημα, με υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης συνολικού μήκους 10 χλμ., μέσω επέκτασης του υφιστάμενου ΚΥΤ Λάρυμνας κατόπιν σχετικής υπόδειξης του Διαχειριστή του Συστήματος (ΑΔΜΗΕ).

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.