Έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας του Βιετνάμ
Πολλοί έχουν εμπλουτίσει τον καφέ τους με διάφορες γεύσεις για να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Άλλοι πάλι λένε πως ο καφές είναι καφές μόνο όταν τον πίνεις αυτούσιο. Τώρα πάλι, ένας νέος καφές ήρθε να αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές. Αν και σε πολλούς μπορεί να προκαλέσει αηδία…
Γιατί; Γιατί είναι φτιαγμένος με… αυγό και τυρί! Ναι, κι όμως. Μπορεί αρχικά να φαίνεται αταίριαστο αλλά η ανάμειξη βουτύρου αυγού με λίγο τυρί στον καφέ, δημιουργεί μια παχύρευστη κρέμα που δίνει άλλο χρώμα και γεύση στον καφέ. Άλλωστε μοιάζει με κρέμα ζαχαροπλαστικής!
Από το πρωί, οι σημερινοί υπάλληλοι του Café Giang, φτιάχνουν συνεχώς «Egg Coffee», ανακατεύοντας αυγά, τυρί, γάλα, ζάχαρη, καφέ σε σκόνη και ορισμένα ακόμα συστατικά, που παραμένουν μυστικά. Το cafe ανήκει πλέον στον γιο του ανθρώπου που ανακάλυψε αυτή την συνταγή καφέ, τον Tri Hoa Nguyen, που φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τα μυστικά συστατικά της συνταγής.
Αρχικά ίσως να μην ήταν τόσο δημοφιλής λόγω της έντονης γεύσης του αυγού, Όμως με τα χρόνια, ο Nguyen έπαιξε με την δοσολογία και τα συστατικά, με αποτέλεσμα από την δεκαετία του ’80 κιόλας, ο «Egg Coffee», να γίνεται σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας του Βιετνάμ.