Πηγαίνουν λοιπόν στη ΔΕΗ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσουν τις διαδικασίες και να ελαφρύνουν λίγο την ήδη φορτωμένη και πολλές φορές, άδεια τσέπη τους.
Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι, όπως το ζευγάρι εφοριακών στον Βαρνάβα κι άλλων «πονηρών» που έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους 11 και κάνουν ζωή χαρισάμενη εις βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας. Ένα ζευγάρι στο προάστιο της Αττικής ζούσε σε μια έπαυλη με τρία επίπεδα 600 τετραγωνικών με πισίνα, υπόγεια γκαράζ, playroom και δεν… συμμαζεύεται, έχοντας υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Οι εφοριακοί είχαν εντοπίσει το κενό από το 2011 στο κοινωνικό τιμολόγιο κι έχοντας καλή εμπειρία για το πώς μπορείς να εξαπατήσεις το κράτος, είχαν προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας, ενός συγγενούς, το οποίο ήταν κι αυτό πλαστό, είχαν πιστώσει τον πρώτο όροφο της πολυτελούς βίλας ότι ζούσε εκεί ο «ανάπηρος» συγγενής και κατάφεραν έτσι να τρυπώσουν στις διαδικασίες και να υπαχθούν με την παραπάνω και με άλλες παγαποντιές στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Υπέβαλλαν λοιπόν την αίτηση για να εξαπατήσουν το σύστημα και έκτοτε όχι μόνο έκλεβαν, αλλά δεν πλήρωναν κιόλας και γι αυτό τους έπιασαν. Θα πρέπει να αναφερθεί σ’ αυτό το σημείο, ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικό τιμολόγιο. Ο καταναλωτής μπαίνει στην ΗΔΙΚΑ, δηλαδή στο υπουργείο Εργασίας, άρα το κράτοςκι αυτό που αναφέρουμε ως πρόνοια, ορίζει τα κριτήρια με τα οποία κάποιος μπορεί να υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και τα οφέλη του
ethnos