Eφορία: Έρχονται «καμπάνες» για όσους δεν υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά

1 Min Read

«Καμπάνες» -δηλαδή πρόστιμα – από την εφορία θα «φάνε» όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση στην ΑΑΔΕ για αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις και άλλα εισοδήματα τα οποία έλαβαν το 2023.

-Advertisement-
fitcare

Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 τροποποιητική δήλωση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν πρόστιμα από την ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο το οποίο θα τους ζητηθεί από την εφορία να πληρώσουν θα προκύψει με βάση τις κλίμακες του φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ίσχυαν τα έτη στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφού αφαιρεθεί τυχόν φόρος που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών.

Όσον αφορά το χρόνο πληρωμής του προστίμου, θα λήξει στις 31 Ιανουαρίου 2025.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Ποιους αφορά η τροποποιητική δήλωση

Η τροποποιητική δήλωση αφορά συνταξιούχους, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, γιατρούς του ΕΣΥ, άνεργους και αγρότες οι οποίοι εισέπραξαν μέσα στο 2023 αναδρομικά ανεξάρτητα από το χρόνο που ανάγονται θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

newsit.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *