ΕΔΕ στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας – Δ. Μιχαηλίδου: «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr
2 Min Read

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε με εντολή της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του ελέγχου στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, μετά τα πρώτα ευρήματα που αποκάλυψαν ενδείξεις κατάχρησης δημόσιου χρήματος.

Ο υπάλληλος έχει παραδεχθεί εγγράφως την πράξη του για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2023 έως σήμερα. Ωστόσο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως η πράξη γίνεται συστηματικά από τον Δεκέμβριο του 2016. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων, καθώς και παράνομες ενέργειες σε προγενέστερο χρόνο.

Ο υπάλληλος έχει ήδη παυθεί από τα καθήκοντά του και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει προχωρήσει σε όλα τα απαιτούμενα βήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια και να αναληφθούν οι απαραίτητες νομικές και πειθαρχικές ενέργειες. Η συνεργασία με τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές συνεχίζεται με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει το πρόσωπο της δημόσιας φροντίδας. Η θέση μας είναι αμετακίνητη. Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή διαφθοράς. Ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα δεν είναι τεχνικό ζήτημα, είναι ζήτημα πολιτισμού και δικαιοσύνης. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες συνέπειες. Όποιος έχει παραβεί το καθήκον του, θα λογοδοτήσει», τόνισε η υπουργός.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *