Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα παρουσίασης “Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών” το απόγευμα της Τετάρτης.
Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.
Η ομιλία είχε σαν κύριο θέμα τις αγορανομικές διατάξεις και την εφαρμογή τους από επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ανεξαρτήτου μεγέθους, όπως καφετέριες, φούρνους, εστιατόρια, ξενοδοχεία,ταβέρνες, σνακ μπαρ, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.α.
Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2161/23.6.2017.
Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να είναι σύννομη με τις υγειονομικές διατάξεις και απαιτήσεις και να ξεχωρίσει προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερης ποιότητας έχουν πλέον αυξηθεί.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων και σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων. Απευθύνόταν επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).