Σε άλλες εποχές, τούτες τις μέρες οι προτεραιότητες που θα είχε η μάνα θα ήταν το συμμάζεμα του νοικοκυριού ενόψει του χειμώνα που πάντα στο χωριό μας ήταν δύσκολος. Τα τελευταία όμως χρόνια έχοντας απαλλαγεί απ’ όλες αυτές τις έννοιες έχει περιορίσει τη ζωή της στο σπίτι και στην αυλή της και φυσικά προσέχει γιατί στην ηλικία της τα ζητήματα της υγείας δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

Έτσι το θεώρησε ευθύνη να κάνει το πρώτο και το δεύτερο εμβόλιο και σήμερα, ήρθε η ημέρα να κάνει και την λεγόμενη… αναμνηστική δόση.

Έτσι την πήγαμε μαζί με το γείτονα και φίλο Γιάννη Τσιρώνη στον Άγιο Γεώργιο όπου το μεσημέρι, χάρη στην πρωτοβουλία του Δήμου Μακρακώμης είχε έρθει κινητή μονάδα εμβολιασμού να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής που τις προηγούμενες φορές έτρεχαν στην Στυλίδα και την Ανατολική Φραγίστα.

Ήταν πολλοί που ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο και τιμητικά, καθώς ήταν η πιο ηλικιωμένη εγκαινίασε τον εμβολιασμό δηλώνοντας πως αυτή έκανε ότι έπρεπε για τον εαυτό της και ντους άλλους και υπονοώντας  ότι πρέπει να το κάνουν και όσοι στο χωριό και αλλού το αρνούνται.

Η παρουσία της κινητής ομάδας εμβολιασμού στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού αποδείχθηκε σπουδαία και ακούστηκαν καλά σχόλια γι’ αυτή την πρωτοβουλία καθώς εκτός από την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων που ήθελαν να κάνουν την Τρίτη δόση ήταν και μια αφορμή για τους κατοίκους των χωριών να κάνουν τα ψώνια τους στα τοπικά καταστήματα και να δουν γνωστούς και φίλους.

Γέμισε ο κεντρικός δρόμους και θύμισε σε πολλούς άλλες στιγμές που το χωριό ήταν γεμάτο κόσμο ενώ όλοι εξέφρασαν τα ευχαριστήριά τους στους υπαλλήλους του τοπικού φαρμακείου που τους εξυπηρέτησε στα διαδικαστικά…

Ηλίας Προβόπουλος

Ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη της Δυτικής Φθιώτιδας. Έγινε δημοσιογράφος και εργάστηκε επί πολλά χρόνια και αποκλειστικά στις εφημερίδες, κυρίως στην «Ελευθεροτυπία» από τις στήλες της οποίας οργάνωσε και προέβαλλε μια ειδική αρθρογραφία με τον τίτλο «Μικρές Πατρίδες» για την ελληνική περιφέρεια και τους ανθρώπους της καθώς και για την Αθήνα, τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζει να γράφει και να δημοσιεύει φωτογραφίες με την ίδια θεματογραφία στο actimon.blogspot.com ενώ εκδίδει και βιβλία που έχουν σχέση με την τοπική ιστορία.

πηγή nexdeal.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES