Ένα κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» βρέθηκε στο λιμάνι του Κιάτου για να… αναλάβει δράση. Η περιβαλλοντική αυτή οργάνωση έχει πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας και ανέλκυσης, και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας, με 161 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 58 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Το κλιμάκιο των δυτών βρέθηκε στο Κιάτο, όπου πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της πόλης, με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.
Το αποτέλεσμα της κατάδυσης σε περίπου 1 ώρα έφερε στην επιφάνεια συνολικά 400 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό! Μεταξύ των απορριμάτων, ανελκύθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, καρέκλες, ομπρέλες Θαλάσσης, σίδερα, σχοινιά, δεκάδες κουτάκια αλουμινίου και γυάλινες συσκευασίες, χαλιά και άλλα… απίστευτα αντικείμενα.
Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές…
Πηγή: argolikeseidhseis.gr.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.