«Δύσκολα το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς το εμβόλιο»

Νewsroom
Νewsroom 2 έτη ago
Updated 2020/04/28 at 9:24 ΠΜ
2 Min Read

Τις αμφιβολία του αν η Ιαπωνία θα καταφέρει τελικά να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον δεν βρεθεί εμβόλιο, εξέφρασε ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης της χώρας.

«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Ο Γιοκοκούρα κάλεσε, επίσης, τη χώρα να αυξήσει τις εξετάσεις κορονοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία.

Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Καθώς η πανδημία έχει μολύνει σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 200.000, ειδικοί προειδοποίησαν ότι η καταπολέμηση του ιού θα μπορούσε να παραταθεί.

Εργαστήρια σε αρκετές χώρες εργάζονται για εμβόλια για την προστασία των ανθρώπων από τον νέο κορονοϊό αλλά και φάρμακα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του. Η ανάγκη διεξαγωγής εξαντλητικών κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους, ωστόσο, σημαίνει ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες, πριν είναι ευρέως διαθέσιμα.

πηγή: Sport-FM

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content