Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας όχι για την κατασκευή σπιτιών, αλλά για την ανέγερση υπερπολυτελών ξενοδοχείων παρατηρείται στο Κολωνάκι, καθώς τουλάχιστον δύο ξενοδοχεία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
Η συνολική αξία των επενδύσεων που θα γίνουν στο Κολωνάκι για τα ξενοδοχεία αυτά εκτιμάται στα 13 εκατ. € ενώ η περιοχή θα προσθέσει δύο ακόμα δυνατά “χαρτιά” στον τομέα της φιλοξενίας, τα οποία θα είναι έτοιμα έως και το 2027.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επενδύσεις δεν αφορούν στην κατασκευή εκ νέου των ξενοδοχείων, αλλά την αναδιαμόρφωση κτιρίων στο Κολωνάκι, τα οποία είναι είτε διατηρητέα ή είναι κτιριακά γραφεία και εντάσσονται στο γενικότερο εγχείρημα του να προσελκύσει η περιοχή τουρίστες που θέλουν να ζήσουν μία εμπειρία πολυτελείας δείχνοντας. Εν ολίγοις το Κολωνάκι με τα δύο αυτά νέα ξενοδοχεία αλλά και τις επενδύσεις των προηγούμενων ετών θα ενισχύσει περισσότερο την τουριστική του ταυτότητα ως προορισμός πολυτελείας.
Το νέο ξενοδοχείο της Empiria Group στην Ακαδημίας
Το τελευταίο ξενοδοχείο που ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστεί στο Κολωνάκι είναι αυτό του Ομίλου Empiria του Αντώνη Ηλιούπουλου, που διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. Θα κατασκευαστεί στην Ακαδημίας 31 και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Α’ Τρίμηνο του 2027.
Θα περιλαμβάνει 42 σουίτες με τις δύο εξ’ αυτών να είναι executive, δύο εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών – ένα all-day restaurant με είσοδο από την οδό Αμερικής και ένα rooftop με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, και στόχο έχει να παρέχει μία πολυτελή εμπειρία διαμονής σε όσους το προτιμήσουν.
Όσον αφορά το ακίνητο πρόκειται για ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο που ανήκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 με αρχιτέκτονα τον Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στο Κέντρο της Αθήνας καθώς ήταν ο αρχιτέκτων του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ο διακεκριμένος Έλληνας αρχιτέκτονας του 20ού αιώνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Γαλλία. Εκεί ήρθε σε επαφή με τις τάσεις του νεοκλασικισμού και του μοντερνισμού που επηρέασαν το μετέπειτα έργο του. Είχε ασχοληθεί, επίσης, και με άλλα αρχιτεκτονικά δημόσια έργα που συνδύαζαν τον κλασικισμό με μοντέρνα στοιχεία. Η καλλιτεχνική του προσέγγιση αντανακλούσε τις ευρωπαϊκές επιρροές που είχε αποκομίσει κατά τη διάρκεια των σπουδών του.
Η έκταση του είναι 2.750 τμ και το κτίριο και συνδυάζει στοιχεία κλασικισμού και μοντερνισμού, αποτελώντας αρχιτεκτονικό κόσμημα που θα αναδειχθεί μέσα από σύγχρονη πολυτέλεια. Στην παρούσα φάση ο Όμιλος Empiria βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο διεθνές ξενοδοχειακό brand που θα αναλάβει τη διαχείριση και την προβολή του νέου ξενοδοχείου, ενώ η αρχική διάρκεια της μίσθωσης του ακινήτου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, που το αξιοποιούσε μέχρι πρότινος για να καλύψει τις γραφειακές του ανάγκες, είναι για 35 έτη και υπάρχει δυνατότητα παράτασης για άλλα 15.
Η επένδυση στο ιστορικό ακίνητο επί της Βουκουρεστίου
Το δεύτερο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στο Κολωνάκι θα βρίσκεται στην Οδό Βουκουρεστίου 12 και Αλεξάνδρου Σούτσου. Χρονολογείται και αυτό από τη δεκαετία του 1930 και είναι ένα ιστορικό εξαώροφο κτίσμα 1.200 τμ που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως χώρος γραφείων.
Η αναδιαμόρφωσή του έχει εκτιμηθεί ότι θα κοστίσει περίπου 3 εκατ. € και η εταιρεία που θα την πραγματοποιήσει είναι η Valenci Venture 5 Μονοπρόσωπη Α.Ε., με γραφεία σε Αθήνα και Βηρυτό, ενώ τη διαχείρισή του θα αναλάβει η SWOT Hospitality.
Στην παρούσα φάση έχει εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια, η οποία προβλέπει αλλαγή χρήσης του κτιρίου από γραφεία σε ξενοδοχείο, καθώς και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, χωρίς όμως να τροποποιηθούν οι όψεις του διατηρητέου κτιρίου.
Το κόστος της νέας αυτής επένδυσης έχει υπολογιστεί στα 3 εκατ. € και το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2027. Βάσει των στοιχείων που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα αυτό θα περιλαμβάνει 18 πολυτελή δωμάτια.
πηγη thetoc
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.