Δρ. Εμμανουήλ Κατσάνης: Ο Ναξιώτης γιατρός που ανακάλυψε μια επαναστατική μέθοδο θεραπείας της λευχαιμίας!

Lamianow.gr
Updated 2018/10/26 at 1:28 ΜΜ
2 Min Read

Ο Δρ. Εμμανουήλ Κατσάνης, παγκοσμίου φήμης γιατρός και ερευνητής που εργάζεται στις Η.Π.Α. ανέπτυξε τα δύο τελευταία χρόνια μια επαναστατική μέθοδο θεραπείας της λευχαιμίας που έχει δώσει μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης κυρίως στους Αφροαμερικανούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν λιγότερες πιθανότητες να βρουν συμβατούς δότες για μεταμόσχευση.

Ο κορυφαίος γιατρός, που κατάγεται από τη Νάξο, είναι τέκνο του Γεωργίου και της Μαρίας Κατσάνη που γεννήθηκαν στο Φιλώτι της Νάξου. Διαπρέπει στις Η.Π.Α. ως καθηγητής και ερευνητής της ιατρικής και πρόσφατα εφάρμοσε τη μέθοδο haploidentical μεταμόσχευση ή για συντομία haplo από την ελληνική λέξη “απλό” σύμφωνα με την οποία είναι επιτυχής μια μεταμόσχευση με δότη που είναι ημισυμβατός σε σχέση με τα ανθρώπινα λευκοκυτταρικά αντιγόνα αντί για πλήρως συμβατό δότη.

Σύμφωνα με την επαναστατική αυτή μέθοδο, αναζητείται δότης με ανθρώπινα λευκοκυτταρικά αντιγόνα παρόμοια με αυτά του πάσχοντος από λευχαιμία και τα συμβατά αντιγόνα “ξεγελούν” τον οργανισμό που καλωσορίζει τα βοηθητικά ξένα κύτταρα και δεν επιτίθενται σε αυτόν.

Η μέθοδος του Δρ. Κατσάνη βελτιώνει κατά πολύ τα θεραπευτικά όπλα αντιμετώπισης της ασθένειας και αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των χτυπημένων από τη λευχαιμία ασθενών. Ο Δρ. Κατσάνης, που κάνει περήφανη την Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο σε ολόκληρο τον κόσμο έχει δώσει ελπίδα σε εκατομμύρια πάσχοντες ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωσή τους από την λευχαιμία, έναν τύπο καρκίνου του αίματος που απειλεί δυστυχώς τη ζωή τους.

πηγη-parianostypos.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content