Δυσαρέσκεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, για λογαριασμό του OPEN που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ειδικότερα, το 54% απαντά αρνητικά στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», και θετικά το 35%.

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, το 38% των πολιτών εκτιμά ότι δεν βοηθούν, με το 28% να απαντά «λίγο» και το 16% «αρκετά», ενώ μόλις το 4% «πολύ».

Παράλληλα, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων λέει «ναι» στην είσοδο με rapid σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ, ενώ σχεδόν οι μισοί -47%- τάσσονται υπέρ ενός lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, καταγράφεται πτώση των ποσοστών Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στο 9,7%. Αντιθέτως, άνοδο 3,3 μονάδες εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%.

Σχετικά με την εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ντέρμπι με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται οριακά συγκεντρώνοντας 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί με 32%. Τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. *Σημαντικά ευρήματα*. Αυτή την εταιρία, τόσα χρόνια, Κυβερνήσεις & Κόμματα την έχουνε *χρυσώσει*…
    Τα συγχαρητήρια μου στα ΜΜΕ (εκτός ελαχίστων), που έχουν ξεχάσει τις λέξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

    *Το 47% είναι υπέρ αυστηρού lockdown*…αυτοί οι συνάνθρωποι μας γνωρίζουν τι καταστροφή στην ψυχική υγεία. οικονομία, κ.λ.π. έφεραν τα ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, χωρίς τελικά καλά αποτελέσματα?

    Γνωρίζουν τι λέει, ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford , ο Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής στο Α.Π.Θ. & άλλοι Πανεπιστημιακοί τέτοιου επιπέδου? ΟΧΙ. Αφού τα ΜΜΕ, προβάλουν μόνον τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES