Δήμος Στυλίδας: Η απάντηση του αντιδημάρχου στην Τ.Κ Αυλακίου…

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 έτη ago
Updated 2020/04/17 at 1:56 ΜΜ
6 Min Read

Η Δημοτική Αρχή τόσο προεκλογικά όσο και από την αρχή της θητείας της διατύπωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι χωρίς προκαταλήψεις και μικροπολιτικές επιδιώξεις θα στηρίζει αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν κατά το παρελθόν και ήταν επ’ ωφελεία των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2020  εξέτασε αίτημα παραχώρησης δύο παροχών ύδρευσης σε ιδιώτη, κάτοικο του Αυλακίου ως ανταποδοτικό μέτρο της διατήρησης της δημοτικής υδρευτικής γεώτρησης που βρίσκεται στο κτήμα του και είναι παράλληλα σημαντική για το γειτονικό στρατόπεδο. Διευκρινίζεται ότι ο δημότης είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα προ ενός έτους (Μάρτιος 2019) και εκκρεμούσε η απάντηση εκ μέρους του Δήμου. Σημειωτέον ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζονται κανονικά όλα τα τρέχοντα θέματα βάσει νόμου και όχι μόνον τα έκτακτα ή τα επείγοντα δια περιφοράς, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, αφού δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός για τη λήξη της πανδημίας. 

Επομένως λόγω των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη ότι στο παρελθόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, προγενέστερη Δημοτική Αρχή είχε εγκρίνει ανάλογο αίτημα παραχώρησης ως ανταποδοτικό, για γεώτρηση που βρίσκεται σε αντίστοιχη ιδιωτική έκταση σε συμπολίτη μας από το Αυλάκι, ενέκρινε το αίτημα και αποφάσισε με ψήφους 18 υπέρ έναντι 9 λευκών την παραχώρηση  αντίστοιχα δύο παροχών ύδρευσης στον εν λόγω δημότη του Αυλακίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 18 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψήφισαν θετικά, προέρχονται και από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, ενώ λευκό ψήφισαν μόνο εννέα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Επισημαίνεται ότι τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων είναι γνωμοδοτικά και όχι εκτελεστικά όργανα και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει κάθε φορά με γνώμονα την εξυπηρέτηση και το όφελος των δημοτών, εξετάζοντας πάντα την άποψη του Τοπικού Συμβουλίου.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο Δήμος Στυλίδας ουδέποτε προέβη σε δωρεάν παραχώρηση παροχής ύδρευσης, είτε «ελαφρά τη καρδία» είτε χωρίς, αλλά και μόνον σε ανταποδοτικά όπως υποχρεούται. Η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορεί να ταυτιστεί με τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης και που εξυπακούεται ότι είναι γνωστά σε όλους. 

Ευελπιστούμε ότι ο Πρόεδρος του Αυλακίου ως επικεφαλής του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας να αντιληφθεί με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει και να γίνει αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού του, επιλέγοντας με αντικειμενικότητα, αμερόληπτα με αδέσμευτη κρίση και τοποθέτηση έναντι ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες προσωπικές ή τρίτων αντιπαραθέσεις. 

Εύχομαι από καρδιάς το Φως της Ανάστασης 

να φωτίσει το νου και τις καρδιες όλων μας!

Ο Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Χριστοδούλου

 
Η ανακοίνωση της Τ.Κ Αυλακίου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στυλίδας, υπερψηφίστηκε η παραχώρηση 2 (δύο) παροχών ύδρευσης σε Δημότη, που αφορούν την Κοινότητα Αυλακίου.

Ένα θέμα το οποίο και πριν 2 (δύο) μήνες ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναβλήθηκε με την δικαιολογία να πάρει πρώτα απόφαση το Συμβούλιο Κοινότητας Αυλακίου. Μια κίνηση που έδειξε την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να ακούσει την απόφαση του Συμβουλίου  Κοινότητας.Τ.Κ Αυλακίου: “Αποφάσεις σαν και τη χθεσινή υποβαθμίζουν την γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων – Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά…”

Ωστόσο, σήμερα με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το θέμα αυτό, δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι πολλά και αναπάντητα.

  • Γιατί η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αυλακίου;
  • Μέσω ποιας αίτησης του Δημότη προκύπτει η ζήτηση από μέρους του δύο παροχών και μάλιστα η μία όχι οικιακή?
  • Η κρισιμότητα του θέματος, ήταν τέτοια ώστε να συζητηθεί δια της περιφοράς μέθοδο, χωρίς να ακουστούν δημόσια τα επιχειρήματα του Συμβουλίου της Κοινότητας Αυλακίου;
  • Πόσο αξιόπιστοι είμαστε απέναντι στους δημότες μας, όταν από την μια προσπαθούμε μέσω επιστολών & πιθανών προστίμων να αντικατασταθούν τα ρολόγια & τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης του Δήμου μας & από την άλλη να δίνουμε με ελαφρά την καρδία, δωρεάν παροχές ύδρευσης οικιακές & επαγγελματικές;

Ως μέλη του Τοπικού Συμβουλίου ζητούμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Επιδιώκουμε την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών μας και προσπαθούμε για την τήρηση της αξιοπιστίας και ίσης μεταχείρισης όλων ανεξαιρέτως.

Είμαστε εδώ να υλοποιήσουμε τον ρόλο των τοπικών Συμβουλίων, να δυναμώσουμε την φωνή των Δημοτών , να αναδείξουμε τα καθημερινά προβλήματα του Αυλακιού και να γίνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου προς την σωστή κατεύθυνση.

Δυστυχώς όμως αποφάσεις σας την χθεσινή δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και αφενός μεν δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αφετέρου υποβαθμίζουν την γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων και κατ’ επέκταση τoν ίδιο τους τον ρόλο.

 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΑΚΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content