Δήμος Λαμιέων: Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο Open&AgileSmartCities

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/09 at 9:45 ΠΜ
2 Min Read
13

Πρόκειται για το δίκτυο που συνδέει πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μάθουν η μια από την άλλη

Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια μέσω συντονισμένων δράσεων συνεργασίας και δικτύωσης έχει ενταχθεί σε υψηλού κύρους δίκτυα πρωτοπόρων οργανισμών με έμφαση τη συμμετοχή του σε προηγμένα προγράμματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας που στοχεύουν στην ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζοντας την προσπάθειά του προς αυτήν την κατεύθυνση, προχώρησε σε συνεργασία με το δίκτυο Open&AgileSmartCities, με έδρα της Βρυξέλλες, ένα δίκτυο που συνδέει πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μάθουν η μια από την άλλη και να ανταλλάξουν ψηφιακές λύσεις βασισμένες σε δεδομένα και αναλύσεις.

Η ενεργή δέσμευση από την κοινότητα του OASC συμβάλλει ουσιαστικά στην τροφοδότηση της καινοτομίας των πόλεων και στον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, τοποθετώντας την πόλη στην καρδιά της οικονομικής ανάπτυξης και επιτρέποντας τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών, δημιουργώντας μια ισχυρή αγορά για ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λαμίας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ενέκρινε την ένταξη του Δήμου Λαμιέων στο δίκτυο Open&AgileSmartCities (OASC). Ο Δήμος Λαμιέων είναι το τέταρτο επίσημο μέλος του OASC μαζί με την Αθήνα, τα Τρίκαλα και την Κατερίνη. Τόνισε την ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές προσεγγίσεις, κοινές λύσεις στα προβλήματα και ύπαρξης ανθρώπινων δικτύων με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης των έξυπνων πόλεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το όραμα της πόλης της Λαμίας συμμετέχοντας σε αυτό το δίκτυο είναι να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων, έξυπνων και κοινωνικά προσβάσιμων υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη βελτίωση των υποδομών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την σχετική ανακοίνωση του δικτύου Open&AgileSmartCities για την συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων:
https://oascities.org/the-city-of-lamia-greece-is-the-latest-city-to-join-the-open-agile-smart-cities-network/

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content