Του Δημήτρη Κρούπη: Προεκλογική περίοδος… Αναζητώντας υπηρέτη!

Ένας μήνας προεκλογική περίοδος από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου, θυμήθηκα ότι είμαι πολίτης και μάλιστα ψηφοφόρος, βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία, είμαι χαρούμενος, δεν αναζητώ υλικά αγαθά, βρίσκω πρόθυμους συνομιλητές στους συμπολίτες μου, με τους αναπάντεχους διαλόγους ξεχνάμε τα καθημερινά μας προβλήματα, βλέπω πτωχούς συμπολίτες να νιώθουν πλούσιοι, βλέπω ακόμη και τους αδιάφορους να κρυφακούν έτοιμοι να συμμετέχουν στο διάλογο, βλέπω ανέργους να ονειρεύονται την καλύτερη εργασία για τον εαυτό τους, βλέπω εργαζόμενους να ελπίζουν σε αύξηση του μισθού τους, βλέπω συνταξιούχους να μην ασχολούνται με τη σύνταξή τους, βλέπω τους οδηγούς ΤΑΧΙ να ανταλλάσσουν  ακατάπαυστα γνώμες με όλους τους επιβάτες και να εκδίδουν αποφάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αισθάνομαι ότι ζω στην ιδανική πόλη, εμείς οι ψηφοφόροι είμαστε οι άρχοντες, αντίθετα οι πολιτευόμενοι πανέτοιμοι να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός τους που δεν ξέρω ποιόν να πρωτοδιαλέξω, ποιος θα μου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες.

kroupis
Δημήτριος Κρούπης / Δικηγόρος

Θυμάμαι την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας, όπου οι υπηρέτες ήταν περισσότεροι από τους πολίτες.

Παρατηρώ τον κάθε πολιτευόμενο και μελλοντικό υπηρέτη μετά την ανάδειξη των ρητορικών ικανοτήτων του να περιμένει υπομονετικά όρθιος για να ασπασθεί στη συγκέντρωσή του τους ακροατές.

Αλλά και η σύγχρονη τεχνολογία είναι βοηθός του ψηφοφόρου, αφού τα κινητά τηλέφωνα είναι στα χέρια όλων και καταγράφουν το αυριανό πιστοποιητικό για να υπενθυμίσει την παρουσία του στον εκλεγέντα υπηρέτη και να εισπράξει σύντομα και βέβαια την εύνοιά του.

Βλέπω κυρίες και δεσποινίδες στις φωτογραφίες των ηλεκτρονικών εφημερίδων από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις να αστράπτουν με την ομορφιά τους και τα χαρούμενα πρόσωπά τους, διαλέγοντας τον υπηρέτη τους.     

Οι άνδρες ακροατές, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι ατενίζουν τον υπηρέτη με την προσδοκία ότι αυτός θα είναι το στήριγμα της οικογένειά τους.

Αλλά ακούω και τους άρχοντες ψηφοφόρους να αναλογίζονται, να εκμυστηρεύονται και να είναι σίγουροι ότι την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 θα συμμετέχουν στην διαχώριση της εξουσίας μαζί με τον εκλεκτό τους υπηρέτη.

Όμως οι προσωρινά ταπεινωμένοι υπηρέτες στην προεκλογική περίοδο δεν ξεχνούν τον Σπάρτακο, περιμένουν με υπομονή να αποτινάξουν το ζυγό του δυνάστη τους ψηφοφόρου.

Κατόπιν ο ψηφοφόρος θα είναι αυτός που θα περιμένει την επομένη προεκλογική περίοδο για να εκδικηθεί ή να αναζητήσει άλλον υπηρέτη και η ζωή συνεχίζεται……… 

Λαμία 05 Ιουλίου 2019
Δημήτριος Κρούπης
Δικηγόρος

Σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που λέγεται Λαμία

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.