Του Δημήτρη Κρούπη / Νουθεσίες προς αιρετούς και συνοδοιπόρους... | Toπικά
Connect with us

Toπικά

Του Δημήτρη Κρούπη / Νουθεσίες προς αιρετούς και συνοδοιπόρους…

Avatar

Published

on

«Ο χρόνος συμπαρασύρει προς τα εμπρός κάθε τι και μπορεί να φέρει το καλό όπως και το κακό ή το κακό όπως και το καλό» Νικολό Μακιαβέλι.

Είναι δεδομένο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε δύο μήνες ορκίζεται ο νέος Δήμαρχος Λαμίας και ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Οποιος γνωρίζει, όποιος έχει μελετήσει και έχει μάθει ιστορία θα είναι ευτυχισμένος, όπως έλεγε ο Ευρυπίδης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τις λίγες φορές που μιλούσε είχε πει ότι οι Ελληνες αρέσκονται να ανεβάζουν κάποιον ψηλά και μετά να τον γκρεμίζουν. Ακολούθησε ο ανεψιός του με το άκαιρο «σεμνά και ταπεινά» και έμεινε μόνος και περιπλανώμενος.  Ο πατέρας της νίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ έχασε τις εκλογές αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.

 

Ο εγωκεντρικός Ελληνας όσο και να η παγκοσμιοποίηση έχει επιβληθεί στην καθημερινότητά του δεν λησμονεί την πόλη-κράτος, θέλγεται στην σύγκριση της πόλης του, του νομού του και της περιφέρειάς του με τις άλλες πόλεις, νομούς και περιφέρειες. Η κεντρική κρατική διοίκηση πιστεύω έστω και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έστω και για να δημιουργήσει ψευδαίσθηση εξουσίας παραχώρησε αρκετά προνόμια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κράτος των Αθηνών όταν πλησιάζουν Εθνικές Εκλογές ερωτοτροπεί με τους αιρετούς, αφού οι αιρετοί ως προπομποί έχουν προετοιμάσει τους ψηφοφόρους.

Δημήτριος Κρούπης / Δικηγόρος

Η αλληλοεπαιτεία αυτή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα δεν έδωσε ουσιαστική αξία ούτε στους αιρετούς, αλλά υποβάθμισε και τον ρόλο του πολίτη, τον οποίο καλούν μόνο για τις υποχρεώσεις του και όχι για τα δικαιώματά του.

Θέλω να απευθυνθώ, κυρίως στους αιρετούς που θα μείνουν αλλά και στους περαστικούς. Θέλω να απευθυνθώ στους μεθυσμένους από την εκλογική νίκη, αλλά και τους οργισμένους από την εκλογική ήττα. Θέλω να δω τους απερχόμενους γελαστούς και τους εκλεγέντες γεμάτους αγωνία, σκυθρωπούς αλλά και με αποφασιστικότητα, χωρίς να μας τάζουν, αφού είμαστε χορτασμένοι από την ανέξοδη αισιοδοξία.

Αδιαφορήστε για τους κόλακες, είναι οι πρώτοι που θα σας εγκαταλείψουν στην πρώτη δυσκολία. Αρκεστείτε στις ευλογίες του ιερέα με το τριμμένο ράσο. Ταξιδέψτε στις ιδέες, ακούστε τον διπλανό σας, γίνετε πρώτοι μεταξύ ίσων. Μην ξεχνάτε ότι οι πολίτες στερούνται για να αμείβεστε υλικά και ηθικά. Μιμηθείτε τον πολυμήχανο Οδυσσέα για να γυρίσετε στον προσωπική σας Ιθάκη, εμείς οι πολίτες θα σας περιμένουμε.

Όλα αυτά και πόσα άλλα που γνωρίζετε αλλά δεν σας συμφέρουν. Για να μην ευχόμαστε μόνο, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια υγεία και τίποτα άλλο.

 Λαμία 10 Ιουνίου 2019
Δημήτριος Κρούπης / Δικηγόρος
Σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που λέγεται Λαμία

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Click to comment

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Εγγραφείτε  
Notify of

Διαβάζονται