Του Δημήτρη Κρούπη / Νουθεσίες προς αιρετούς και συνοδοιπόρους…

Lamianow.gr
Updated 2019/06/11 at 9:24 ΠΜ
3 Min Read

«Ο χρόνος συμπαρασύρει προς τα εμπρός κάθε τι και μπορεί να φέρει το καλό όπως και το κακό ή το κακό όπως και το καλό» Νικολό Μακιαβέλι.

Είναι δεδομένο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε δύο μήνες ορκίζεται ο νέος Δήμαρχος Λαμίας και ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Οποιος γνωρίζει, όποιος έχει μελετήσει και έχει μάθει ιστορία θα είναι ευτυχισμένος, όπως έλεγε ο Ευρυπίδης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τις λίγες φορές που μιλούσε είχε πει ότι οι Ελληνες αρέσκονται να ανεβάζουν κάποιον ψηλά και μετά να τον γκρεμίζουν. Ακολούθησε ο ανεψιός του με το άκαιρο «σεμνά και ταπεινά» και έμεινε μόνος και περιπλανώμενος.  Ο πατέρας της νίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ έχασε τις εκλογές αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.

 

Ο εγωκεντρικός Ελληνας όσο και να η παγκοσμιοποίηση έχει επιβληθεί στην καθημερινότητά του δεν λησμονεί την πόλη-κράτος, θέλγεται στην σύγκριση της πόλης του, του νομού του και της περιφέρειάς του με τις άλλες πόλεις, νομούς και περιφέρειες. Η κεντρική κρατική διοίκηση πιστεύω έστω και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έστω και για να δημιουργήσει ψευδαίσθηση εξουσίας παραχώρησε αρκετά προνόμια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κράτος των Αθηνών όταν πλησιάζουν Εθνικές Εκλογές ερωτοτροπεί με τους αιρετούς, αφού οι αιρετοί ως προπομποί έχουν προετοιμάσει τους ψηφοφόρους.

kroupis
Δημήτριος Κρούπης / Δικηγόρος

Η αλληλοεπαιτεία αυτή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα δεν έδωσε ουσιαστική αξία ούτε στους αιρετούς, αλλά υποβάθμισε και τον ρόλο του πολίτη, τον οποίο καλούν μόνο για τις υποχρεώσεις του και όχι για τα δικαιώματά του.

Θέλω να απευθυνθώ, κυρίως στους αιρετούς που θα μείνουν αλλά και στους περαστικούς. Θέλω να απευθυνθώ στους μεθυσμένους από την εκλογική νίκη, αλλά και τους οργισμένους από την εκλογική ήττα. Θέλω να δω τους απερχόμενους γελαστούς και τους εκλεγέντες γεμάτους αγωνία, σκυθρωπούς αλλά και με αποφασιστικότητα, χωρίς να μας τάζουν, αφού είμαστε χορτασμένοι από την ανέξοδη αισιοδοξία.

Αδιαφορήστε για τους κόλακες, είναι οι πρώτοι που θα σας εγκαταλείψουν στην πρώτη δυσκολία. Αρκεστείτε στις ευλογίες του ιερέα με το τριμμένο ράσο. Ταξιδέψτε στις ιδέες, ακούστε τον διπλανό σας, γίνετε πρώτοι μεταξύ ίσων. Μην ξεχνάτε ότι οι πολίτες στερούνται για να αμείβεστε υλικά και ηθικά. Μιμηθείτε τον πολυμήχανο Οδυσσέα για να γυρίσετε στον προσωπική σας Ιθάκη, εμείς οι πολίτες θα σας περιμένουμε.

Όλα αυτά και πόσα άλλα που γνωρίζετε αλλά δεν σας συμφέρουν. Για να μην ευχόμαστε μόνο, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια υγεία και τίποτα άλλο.

 Λαμία 10 Ιουνίου 2019
Δημήτριος Κρούπης / Δικηγόρος
Σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που λέγεται Λαμία

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content