Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιέων αποδομεί τις θέσεις της εισαγγελέως υπέρ της Χρυσής Αυγής

«Σκανδαλωδώς υπέρ της Χρυσής Αυγής η δίωξη», ανάφερε ο κ. Παπαδάκης.

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
9 Min Read

Σκανδαλώδως υπέρ της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τη δίωξη της ναζιστικής οργάνωσης, ο Κώστας Παπαδάκης, ανταπαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε η υπεράσπιση περί «πολιτικής» και «εξοντωτικής» δίωξης. Παράλληλα αποδόμησε βήμα βήμα όλες τις θέσεις της εισαγγελέως που παρέβλεψαν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

-Advertisement-

Μάλιστα, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στην δεύτερη μέρα της αγόρευσής του σήμερα ανέφερε μια σειρά από περιστατικά με εγκλήματα των μελών της Χρυσής Αυγής για τα οποία δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών σταχυολόγησε περιστατικά τα οποία περιγράφονται μεν στο παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αποδίδονται όμως ως κατηγορίες. Ακόμα πρόσωπα που έχουν συμμετοχή σε πράξεις ή πολύ περισσότερο στη διεύθυνση της εκληματικής οργάνωσης και δεν κατηγορούνται, όπως η περίπτωση Δεβελέκου.

Ο Κώστας Παπαδάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν διώκεται ο Λαγός για ηθική αυτουργία στην περίπτωση των Αιγυπτίων. Δεν διώκεται ο Πατέλης, δεν διώκεται για ηθική αυτουργία. Στο σπίτι της Βενετίας Πόπορη, βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Αποδίδεται απλή κατοχή ούτε καν διακεκριμμένη, ενώ είναι και Αστυνομικός.

- Advertisement -

Δεν αποδίδεται στον Μιχαλολιάκο, ηθική αυτουργία σε όλα. Ούτε ο Λαγός διώκεται για ηθική αυτουρία σε βάρος των πράξεων Πατέλη. Βουλευτές και διευθυντές, έδιναν εντολές για επιθέσεις ηθική αυτουργια που δεν αποδόθηκε».

Σύμφωνα με τον συνήγορο «44 κακουργήματα που έχουν διαπραχθεί, δεν έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους», ενώ αναφέρει ότι 10 πρόσωπα που αναφέρονται στο παραπεμπτικό, δεν έχουν κατηγορηθεί για τα εγκλήματα που περιγράφονται «και έχουν το θράσος να μιλούν για σκευωρίες».

Ο Κώστας Παπαδάκης, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στη συνύπαρξή του στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου, με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, της οποίας την πρόταση είχε νωρίτερα αποδομήσει βήμα προς βήμα.

Ο συνήγορος διεκόπη μάλιστα από την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να μη συνεχίσει η συγκεκριμένη αναφορά καθώς «αφορά άλλη δίκη, που δεν εξετάζεται».

Ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, ανέφερε: «Αυτούς κυνηγούσε η Αντιτρομοκρατική και όχι τα τάγματα εφόδου. Το αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του ήταν δήθεν ένα καπέλο με το DNA. Στην τράπεζα οι ληστές είπαν «θέλουμε τα λεφτά τις τράπεζες και όχι των πελατών». Με αυτά τα δυο πρότεινε την ενοχή του η κ. Αδαμαντία Οικονόμου για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ότι κατέχει οπλισμό και επειδή αυτός που κατασχέθηκε ο οπλισμός είχε και άλλους οπλισμούς, τους «έφαγε ο Θεοφίλου». Αν πραγματικά υπήρχε σκοπός σκευωρίας, υπήρχε χώρος επέκτασης των κατηγοριών.

Η εισαγγελέας που αρνήθηκε δεκάδες έγγραφα εδώ, εκεί τα έφερνε μόνη της από την Αντιτρομοκρατική. Είναι μια άδικη εισαγγελέας. Αν είχε εισακουστεί θα είχε καταδικαστεί και θα ήταν ακόμα μέσα. Κρίθηκε όμως αθώος. Ο καθένας βάζει το όνομά του εκεί που θέλει. Ο ελληνικός λαός προσβλέπει στο θεσμό της εισαγγελίας. Μου κάνει εντύπωση η προσυπογραφή από τον αναπληρωτή. Πάντοτε σε όλες τις δίκες παίρνει το λόγο ο αναπληρωτής. Αναντίστοιχη πρόταση που πρέπει να ανακληθεί».

Η αποδόμηση της εισαγγελικής πρότασης, ισχυρισμό προς ισχυρισμό:

1) «Ο Ρουπακιάς σκότωσε για να ανέβει στα μάτια των άλλων». Ποια ήταν η κλίμακα των αξιών αυτών των άλλων. Μόνο στα μάτια των δημιουργών μιας εγκληματικής οργάνωσης, σκοτώνει για να ανέβει.

2) Προσπάθησε να αναδείξει αντιφάσεις στους παθόντες Αιγύπτιους αλιεργάτες. Η αρχική αναφορά του σήματος προς την Αστυνομία, μιλούσε για «πιθανά μέλη της ΧΑ» στις 03:20 το πρωί ενώ η επίθεση έγινε 10 λεπτά νωρίτερα. Δεν μπορεί να είναι εκ των υστέρων εφεύρημα.

3) «Δεν συνέτρεχε ανθρωποκτόνος δόλος». Ο χρόνος που ερευνάται είναι ο χρόνος τέλεσης της πράξης. Κρίσιμος χρόνος για τη συνδρομή του δόλου είναι αυτός της τέλεσης της πράξης και όχι ο μετά.

4) «Πολλές από τις περιγραφόμενες πράξεις εμπίπτουν στις διατάξεις της συνέργειας». Πολλές από αυτές, ναι. Ο Άρειος Πάγος νομολογώντας, διατυπώνει ότι δεν είναι ανάγκη να έχει επικοινωνία ο φυσικός με τον ηθικό αυτουργό. Η καθοριστική συμβολή του ηθικού αυτουργού, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρησιμοποίηση της πάσης φύσεως υπεροχής του.

5) Ακόμα και η ανεκτέλεστη εντολή συνιστά απόπειρα ηθικής αυτουργίας. Τιμωρείται πρόσθετα από τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

6) «Για τη στοιχειοθέτηση αρκεί η τέλεση οποιουδήποτε κακουργήματος». Δεν απαιτείται η τέλεση κανενός αδικήματος.

7) «Μετά το 2019 εντάσσονται μόνο κακουργήματα και όχι πλημμελήματα, επομένως οι απρόκλητες σωματικές βλάβες δεν αποτελούν στοιχείο εγκληματικής οργάνωσης». Δεν ασκεί αυτό καθοριστική αλλαγή στην επίδικη υπόθεση. Η τέλεση πλημμελημάτων υπηρετεί και προετοιμάζει στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης.

8) «Αφαιρουμένων των πλημμελημάτων, έχουμε μόνο 5 κακουργήματα». Και κανένα να μην είχαμε, η εγκληματική οργάνωση στοιχειοθετείται εφόσον αποδεικνύονται τα στοιχεία. Η τέλεση κακουργημάτων προβλέπεται ως σκοπός μόνο.

9) «Λουκμάν: Το ΜΟΕ δέχθηκε ότι η πράξη δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή». Είναι υποχρεωμένη η απόφαση να αναφέρει τα κίνητρα του δράστη; Υπάρχουν περιπτώσεις που δικαστικές αποφάσεις, υποχρεούνται να μην αναφέρουν τα κίνητρα. Όταν υπάρχουν εκκρεμοδικία. Αν το ΜΟΕ προέβαινε σε οποιαδήποτε κρίση για τη σχέση τους με τη ΧΑ θα υπερέβαινε το ρόλο του σε σχέση με το δικό σας δικαστήριο. Ανέφερε ότι οι δράστες ενήργησαν με ρατσιστικό κίνητρο.

10) Απόφαση Αποστολόπουλου – Δεμερτζίδη, στέκι Αντίπνοια. «Δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή». Την ιδεολογική σύνδεση του κατηγορουμένου με τη ΧΑ υποστήριξαν μάρτυρες. Και πάλι περίπτωση εκκρεμοδικίας, όφειλε να απόσχει από οποιοδήποτε κίνητρο γιατί θα υπερέβαινε τη δικαιοδοσία. Το δικαστήριό σας είναι το αποκλειστικά αρμόδιο για να κρίνει και γι αυτή την περίπτωση αν ήταν ή δεν ήταν ενταγμένοι στη ΧΑ.

11) Αντίπνοια, υπόθεση Σιατούνη. «Δεν έλαβε εντολή από τον γγ» Εδώ που δεν μπορεί να βγάλει εκτός κάδρου τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι η κατηγορία η ηθική αυτουργία για να χρειάζεται εντολή. Η πρόκληση της ενέργειας από την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή, αναφέρεται παντού. Πολύ γραφειοκρατική αντίληψη για την εγκληματική οργάνωση.

12) «Μεμονωμένα περιστατικά» 10, 100, 1000 μέχρι τα πόσα είναι μεμονωμένα;

13) «Ο Μιχαλολιάκος έμαθε για τη δολοφονία Φύσσα την επομένη το μεσημέρι». Γιατί αξιολογεί τις μεν καταθέσεις και όχι του Σπίνου;

14) «Ο Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος». «Το μπαστάρδι το ξέραμε» λέει ο Αποστόλου. Γιατί ο Άγγος ειδοποιεί την οργάνωση και όχι τους φίλους του.

15) «Δεν υπάρχουν περιστατικά μετά τον Καντάρη». Πως να υπάρχουν αφού η Δικαιοσύνη τα καλύπτει;

16) «Κανένας μάρτυρας δεν εισέφερε περιστατικά για την εγκληματική οργάνωση». Τι θα περίμενε να ακούσει από μια μαρτυρική κατάθεση; Ανέφερε και τον Αλιβιζάτο, ότι δεν εισέφερε κανένα στοιχείο.

17) «Η πειθαρχία δεν είναι στοιχείο εγκληματικής οργάνωσης». Μόνο η πειθαρχία δεν είναι αποδεικτέο. Αποδεικτέο είναι η δομή.

18) «Δεν υπήρχαν μηνύσεις από θύματα αλλοδαπούς». Με τον τοτε νομο θα συλλαμβανονταν τα θυματα αν πηγαιναν στα ΑΤ χωρις χαρτια. Συνεργασία Χ.Α. με αστυνομια. Είχαν να κάνουν με ανθρώπους ανυπεράσπιστους νομικά. Το δικαστήριο έλαβε γνώση εκατοντάδων περιστατικών.  Υπήρξε άραγε οργάνωση με τέτοια εκτεταμένη τρομοκρατική δράση σε όλο τον κόσμο;

19) «Δεν βρέθηκα τα οπλοστάσια που καταγγέλθηκαν». Που να βρεθούν; Αφού τους προειδοποίησαν;

20) «Κασιδιάρης: Οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα, εννοούσε λέει τις αστυνομικές επιχειρήσεις». Τι λέτε ρε παιδιά; Δεν είναι καν κανένα σοβαρό ψέμα. Υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

21) «Αθώωση Μιχαλολιάκου από τον Άρειο Πάγο, δεν ποινικοποιείται πολιτικός λόγος». Αυτό δεν σχετίζεται με τη σημερινή δίκη. Δεν διώκει λόγο, πράξεις δηλώνει το συγκεκριμένο δικαστήριο.

22) «Τα ακραία στοιχεία έφυγαν το 1992». Ποιος ναζιστής έφυγε; Από που προκύπτει. Που πήγε η επίκληση της Βαϊμάρης, του Χίτλερ, των Εβραίων του Μιχαλολιάκου; Τα τατουάζ με τις σβάστικες; Αποχωρήσαντες από το ’92 είναι αυτοί;

23) «Δεν θα ωφελούσε τη ΧΑ η δολοφονία Φύσσα, δεν θα το έκανε σε ορατό μέρος». Απαντάει το «οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα. Έκριναν ότι τους ωφελούσε. Θα τους ωφελούσε αν δεν είχαν συλληφθεί. Αν ο Ρουπακιάς είχε δικαστεί ως μεμονωμένος θα έλεγαν ακόμα ότι είναι ΚΚΕ και τσακώθηκαν για τη PSG. Λογάριαζαν χωρίς τον λαό.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *