Διάσωση-θρίλερ στη Χαλκιδική: Τσομπανόσκυλα εγκλωβίστηκαν σε φουσκωμένο ποτάμι -Σώθηκαν την τελευταία στιγμή [βίντεο]

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στη Χαλκιδική, όταν δύο τσομπανόσκυλα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδες σημείο στην κοίτη του Ολύνθιου ποταμού, καθώς η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Τα άτυχα ζώα εντόπισε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος αντέδρασε άμεσα ειδοποιώντας τον κτηνίατρο του Δήμος Πολυγύρου. Χωρίς καθυστέρηση στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με τη συμμετοχή δημοτικών υπηρεσιών και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τη ροή του ποταμού, τα δύο σκυλιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, βάζοντας τέλος στην αγωνία όσων παρακολουθούσαν την επιχείρηση, και επέστρεψαν στο οικείο τους περιβάλλον, καθώς ήταν δεσποζόμενα.

Το περιστατικό ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης και της συνεργασίας πολιτών και Αρχών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμος Πολυγύρου, που δημοσίευσε και σχετικό βίντεο από τη διάσωση, υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ζώων, ειδικά σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article