Δεν πάνε οι αγρότες στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου, σχεδιάζουν κλιμάκωση των μπλόκων, ετοιμάζουν λίστα με αιτήματα

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες συνδιάσκεψης στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας, οι αγρότες αποφάσισαν τα όσα προανήγγειλαν από χθες (12/12) το βράδυ στη Λάρισα.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία διάθεση υπαναχώρησης από τα μπλόκα, αντιθέτως, η απόφαση τους δείχνει να κλιμακώνονται και να πυκνώνουν οι κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα (15/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, η στάση τους είναι αρνητική.

Κοινώς δεν πρόκειται να παραβρεθούν στην Αθήνα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, τα οποία αναμένεται να αποστείλουν αύριο (14/12) εγγράφως στην κυβέρνηση.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών αφορούν στο κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις ενισχύσεις και άλλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Οι αγρότες είχαν ξεκαθαρίσει ότι ότι για να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση απαιτούνται συγκεκριμένα εχέγγυα. Ζητούν η συζήτηση να γίνει πάνω σε σαφή και συγκεκριμένη ατζέντα, με τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις στα βασικά αιτήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του επαγγέλματός τους.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *