Εν ενεργεία αστυνομικός, χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών (εικόνες)

NEWSROOM
ΑπόNEWSROOM
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read

Στον Ιερό Ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών,πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αλέξιο Μπουρλή και άλλους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

fthiotidos xeirotonia 122

Τους ύμνους του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας απέδωσε με αρτιότητα και μεγαλοπρέπεια η πολυμελής Βυζαντινή χορωδία του Ναού, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου κ. Θεοδώρου Βασιλικού.

Ο Ποιμενάρχης μας κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ετέλεσε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης και με εντολή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αμίσθου Ιεροδιακόνου και Μοναχού π. Ισίδωρου Κολοβού, ο οποίος τυγχάνει εν ενεργεία αστυνομικός.

fthiotidos xeirotonia 125

Στην πατρική προσλαλιά του προς το νεοχειροτονούμενο ο Ποιμενάρχης μας χαρακτηριστικά ανέφερε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

«H μοναδική εξουσία που λαμβάνεις σήμερα από την Εκκλησία, είναι να διακονείς και να γίνεσαι θυσία στον κάθε πονεμένο άνθρωπο. ό σήμερα θέτεις τον εαυτό σου, τα χαρίσματά σου, τα όνειρά σου, τις προσδοκίες σου και την ύπαρξή σου ολόκληρη, στη διακονία της αγάπης του Χριστού», από σήμερα καλείσαι πάντοτε να έχεις μπροστά σου τον εσταυρωμένο. Γιατί η αληθινή αγάπη, είναι η σταυρωμένη αγάπη».

«Ο Ιερέας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, βρίσκεται αντιμέτωπος στη ζωή του μπροστά στον πειρασμό να μεταβάλει την αγάπη σε εξουσία, να μεταβάλει την αδυναμία σε δύναμη, να μεταβάλει την ασθένεια σε ισχύ» και επεσήμανε πως «η αληθινή όμως αγάπη δεν είναι αυτή που βρίσκεται επάνω σε θρόνους και εξουσίες. Η αληθινή αγάπη, είναι αυτήν που γονατίζει στον κάθε πονεμένο άνθρωπο».

Κλείνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του Μακαριωτάτου , ο π. Ισίδωρος θα διακονεί στον Ιερό Ναό του αγίου Θωμά, μαζί με τον πνευματικό του πατέρα π. Αλέξιο και με εντολή του Αρχιεπισκόπου θα αναλάβει αμέσως τον τομέα της Νεότητος του ναού.

Ο π. Αλέξιος προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες για τη λαμπρή του παρουσία και του ευχήθηκε καλή Αρχιερατεία στα νέα του καθήκοντα, ενώ με προτροπή του όλοι οι παριστάμενοι πιστοί αναφώνησαν το «Άξιος».

fthiotidos xeirotonia 131a fthiotidos xeirotonia 133  fthiotidos xeirotonia 124 fthiotidos xeirotonia 122

Πηγή : ORTHODOXIA.INFO

Share This Article
ΑπόNEWSROOM
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *