Χάνουν το εξάμηνο οι φοιτητές που πήραν μετεγγραφή

Δήμητρα Γιωτίδου
Updated 2016/01/21 at 10:34 ΠΜ
2 Min Read
Ένα χαμένο εξάμηνο αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που έλαβαν φέτος μετεγγραφή από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα σε άλλο, καθώς τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες αλλά το υπουργείο Παιδείας τούς ζητά να μην προχωρήσουν ακόμα στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή ή το τμήμα όπου φοιτούσαν προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν έγκριση από το τμήμα υποδοχής.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι 4.500 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή έχασαν το χειμερινό εξάμηνο, αφού θα μεσολαβήσει κι άλλο διάστημα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους, και μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι εντάξει θα ειδοποιηθούν από το τμήμα υποδοχής ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα όπου είχαν πρωτοεισαχθεί.

Επίσης, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις τών κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών που αφορούν περίπου 800 επιπλέον φοιτητές.

Κενές θέσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας μελετά τρόπους να καλύψει τις περίπου 2.500 θέσεις που έμειναν κενές ιδίως σε περιφερειακά ιδρύματα μετά τις μετεγγραφές, κυρίως επειδή δεν τις προτίμησε κανείς.

Κάποιες κενές θέσεις προέκυψαν και σε κεντρικά τμήματα, όπως λ.χ. οι ξένες Φιλολογίες, η Οδοντιατρική Σχολή κ.ά., αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα τμήματα σε άλλες πόλεις.

Η επιδίωξη είναι μια «δεύτερη κατανομή» ώστε να ωφεληθούν κάποιοι από τους φοιτητές που έκαναν αίτηση μετεγγραφής αλλά δεν εγκρίθηκε στα κεντρικά ιδρύματα και βέβαια να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content