Χαλίμ Αλί: Το παιδί που διέσχισε 8.717 χλμ, 2 ηπείρους και 5 χώρες για να γίνει... Λαμιώτης! /Η απίθανη ιστορία του [εικόνες] - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Toπικά

Χαλίμ Αλί: Το παιδί που διέσχισε 8.717 χλμ, 2 ηπείρους και 5 χώρες για να γίνει… Λαμιώτης! /Η απίθανη ιστορία του [εικόνες]

Η αφορμή για τη συνέντευξη με τον Χαλίμ, ήταν μια ανάρτηση ενός κοινού μας φίλου, του Νίκου Γρεβενίτη, που τυχαία έπεσε στο μάτι μου χαζεύοντας στο fb. Ήταν μια φωτογραφία με τον Χαλίμ και λίγους φίλους σε ένα τραπέζι με μεζέδες και κρασί.

Published

on

Χαλίμ Αλί: Το παιδί που διέσχισε 8.717 χλμ, 2 ηπείρους και 5 χώρες για να γίνει... Λαμιώτης!

Η αφορμή για τη συνέντευξη με τον Χαλίμ, ήταν μια ανάρτηση ενός κοινού μας φίλου, του Νίκου Γρεβενίτη, που τυχαία έπεσε στο μάτι μου χαζεύοντας στο fb. Ήταν μια φωτογραφία με τον Χαλίμ και λίγους φίλους σε ένα τραπέζι με μεζέδες και κρασί.

Και λίγα λόγια καρδιάς στη λεζάντα. (ανάρτηση) “Ο Halim Ali με τη βοήθεια σας απέκτησε χαρτιά… Θα δει τη μητέρα και τ αδέρφια του μετά από 12 χρόνια…

Και τα λόγια έφεραν εικόνες στο μυαλό μου. Ο Χαλίμ με το ποδήλατο να χαμογελάει. Ο Χαλίμ να καθαρίζει τζάμια και να χαμογελάει. Ο Χαλίμ να πανηγυρίζει στο γήπεδο του ΔΑΚ και να χαμογελάει…


Της Λίλιαν Χαχοπούλου


Αναρωτήθηκα πως γίνεται αυτό το “ξένο” έγχρωμο παιδί, να είναι τόσο αναγνωρίσιμο και αγαπητό σε όλη την πόλη; Πως έφτασε στη Λαμία και τι είναι αυτό που τον έκανε κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας; Από που ήρθε και πως νιώθει που μετά από 12 χρόνια θα ξαναδεί την οικογένεια του. Θα είχε ενδιαφέρον να του ζητήσω να μιλήσουμε για τη ζωή του, σκέφτηκα.

Η πρώτη απόπειρα να μιλήσουμε, ήταν αστεία και χωρίς αποτέλεσμα μιας και εκείνος δεν μπορούσε να διαβάσει λέξη ελληνικά και εγώ δεν μπορούσα να διαβάσω ούτε γράμμα από τα Βεγγαλικά. Τη γλώσσα του. Έτσι, κανείς μας  δεν κατάλαβε τίποτα!
Τελικά ο Χαλίμ, στέλνει ένα ηχητικό μήνυμα όπου με τα σπαστά ελληνικά του μου εξηγεί ότι “ντεν καταλαβαίνει” και εγώ ζητώ από τον bro του, τον Νίκο Γρεβενίτη, να κάνει τον “μεταφραστή”….


Το επόμενο απόγευμα ο Χαλίμ καταφτάνει στο LamiaNΟW παρέα με τον “bro” . Με το πλατύ του χαμόγελο και ένα μεγάλο ντοσιέ γεμάτο χαρτιά, πιστοποιητικά, αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων. Ένας νομοταγής πολίτης, που όμως για πολλά χρόνια, για το κράτος μας και τους νόμους του, θεωρούνταν ένας άνθρωπος-φάντασμα. Ένας πολίτης που μπορούσε να έχει ΑΦΜ και φορολογική δήλωση αλλά δεν μπορούσε να εξασφαλίσει παρά μόνο προσωρινές άδειες παραμονής με συνεχείς παρουσίες στο Αστυνομικό Τμήμα. Και ενδιάμεσα, κάτι μήνες στα κρατητήρια της Αστυνομίας…


Έτος 2006. Το ταξίδι του Χαλίμ ξεκινά…

Μπαγκλαντές. Μια χώρα της Ασίας 16 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Μια χώρα που σφαδάζει αργοπεθαίνοντας, χτυπημένη από την πολιτική αστάθεια. Τη φτώχεια. Την πείνα. Υποσιτισμένα παιδιά. Γονείς που πωλούν στη μαύρη αγορά ακόμη και τα όργανά τους για να επιβιώσει η οικογένεια.
Ο Χαλίμ ζει σε χωριό του Μπαγκλαντές με τους γονείς και τα δύο του αδέρφια. Όταν γίνεται 20 χρονών ο πατέρας του, με χίλιες δυο θυσίες καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό που ζητούν οι δουλέμποροι για να σε πάνε μακριά. Το ταξίδι προς το καλύτερο αύριο, οδηγεί τον Χαλίμ στο Ντουμπάι. 

Ο Χαλίμ μικρός πίσω από την μητέρα του

Πιάνει δουλειά σε ένα βενζινάδικο. Οι συνθήκες ζωής  σαφώς καλύτερες. Όμως το σύστημα εκεί επιτρέπει μόνο μία εργασία ακόμη και αν τα χρήματα δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου. Ο μισθός του Χαλίμ είναι λιγοστός. Ούτε λόγος να μαζέψει χρήματα για την οικογένεια που έμεινε πίσω…

Ένας Έλληνας τον παρακινεί να εγκαταλείψει το Ντουμπάι. “Πήγαινε στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, είναι πολύ συμπατριώτες σου εκεί” του λέει.

Έτος 2012. Ο Χαλίμ με αιματηρές οικονομίες, συγκεντρώνει χρήματα και με τον ίδιο τρόπο, καταφέρνει να φτάσει μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα. Ο δουλέμπορος, τον αφήνει στα σύνορα. Από εκεί περνάει στον Έβρο. Ταλαιπωρημένος, βρώμικος και πεινασμένος από το μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Με μόνη περιουσία ένα σακίδιο, με λίγα πράγματα και μερικά ψιλά στην τσέπη. Στον σταθμό των τρένων ζητάει ένα εισιτήριο για την “Αθήνα”. Η Αθήνα, ήταν μία από τις δυο τρεις λέξεις που γνώριζε στα Ελληνικά. Και αν και η πρωτεύουσα ήταν ο προορισμός, η ατυχία -ή τελικά η τύχη του Χαλίμ- δεν ήθελε να φτάσει ως εκεί.

Το τρένο κάνει στάση στο Λιανοκλάδι και ο ελεγκτής τον κατεβάζει, εξηγώντας του ότι τα χρήματα που είχε πληρώσει για εισιτήριο έφταναν μόνο μέχρι εκεί. Ο Χαλίμ δεν καταλαβαίνει. Τώρα, βρίσκεται μόνος, εξαντλημένος, νηστικός σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Αβοήθητος και τρομαγμένος. Δύο ημέρες μετά παραμένει ακόμα εκεί, αφού δεν έχει λεφτά να μετακινηθεί από το Λιανοκλάδι στη Λαμία. Μαζεύει όσο κουράγιο του απομένει και ξεκινάει με τα πόδια, για την πόλη που βλέπει από μακριά. Τη Λαμία.


Πρώτη φορά “Λαμιώτης”

Το πρώτο… μεροκάματο ήταν στα χωράφια

Στο κέντρο της πόλης συναντά δύο συμπατριώτες του. Του προσφέρουν στέγη, αρκεί να μοιράζεται τα έξοδα.Και ξεκινάει τα πρώτα μεροκάματα στα χωράφια. Πάντα με το φόβο μην το πιάσουν χωρίς “χαρτιά” αφού είναι παράνομα εισερχόμενος στη χώρα. Λίγο καιρό αργότερα, ένας από τους συμπατριώτες του, εγκαταλείπει την Ελλάδα και του αφήνει την δική του “επιχείρηση”. Έναντι 100 ευρώ, ο Χαλίμ εξασφαλίζει την “επιχείρηση καθαρά τζάμια”. Για να ακριβολογούμε, ήταν μια λίστα, με δέκα μαγαζιά της πόλης μας που ήθελαν κάποιον να τους καθαρίζει τα τζάμια.

“Πήγαινα πρωί πρωί, καθάριζα τα τζάμια και έτρεχα με χίλια ξανά στο σπίτι. Κρυβόμουν από την αστυνομία” μας λέει προσπαθώντας να μας περιγράψει την αγωνία, το καρδιοχτύπι και το φόβο που κουβαλούσε κάθε στιγμή μέσα του. Και τελικά δεν τη γλυτώνει. Τρεις μήνες στα κρατητήρια της Λαμίας, και όταν αυτά  γέμιζαν, στα Κ. Βούρλα. Και ξανά από την αρχή.

Μέχρι που “μια καλή κυρία Δήμητρα από την αστυνομία” -έτσι τη θυμάται ο Χαλίμ, του εξηγεί με πολύ υπομονή τη διαδικασία για να εκδώσει μια προσωρινή έστω, άδεια παραμονής. Η άδεια “βγαίνει” και εκείνος τυπικότατος ξαναγυρίζει στην “επιχείρηση καθαρά τζάμια”. Τυπικός και στις παρουσίες του στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου. Μόνο που οι επιτήδειοι, του τρώνε τα λεφτά και τον κοροϊδεύουν κανονικά και …χωρίς το νόμο.


Ο άνθρωπος – φάντασμα

Τα χρόνια περνούν, ο Χαλίμ κάνει τα 10 μαγαζιά της επιχείρησης 50. Το πελατολόγιο όλο και μεγαλώνει. Όλοι θέλουν τον Χαλίμ, γιατί εκτός από καθαρά τζάμια, βλέπουν σε αυτόν και καθαρά μάτια. Και κυρίως, μια καθαρή, πεντακάθαρη καρδιά. Το μελαμψό παιδί, που όλο χαμογελά αποκτά φίλους. Και οι φίλοι είναι εκείνοι που όταν μαθαίνουν πως ο Χαλίμ έχει πέσει ουκ ολίγες φορές έρμαιο ψευτο-δικηγόρων στην Αθήνα που αφού του παίρνουν τα λεφτά δεν εμφανίζονται ποτέ στο τμήμα Αλλοδαπών για την πολυπόθητη άδεια παραμονής, αναλαμβάνουν δράση. Λίγο πριν την απέλαση. Βρίσκουν την κατάλληλη δικηγόρο, που τους συμβουλεύει για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και σε χρόνο ρεκόρ πια, τα καταφέρνουν.

Ο φάκελος του Χαλίμ που τελικά κατατίθεται στο αλλοδαπών, στην Αθήνα, είναι γεμάτος υπεύθυνες δηλώσεις Λαμιωτών που δηλώνουν -και με το γνήσιο της υπογραφής- ότι ο Halim Ali είναι αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Μία μάλιστα από τις αιτήσεις, είναι υπογεγραμμένη από μια κυρία, φίλη του Χαλίμ που δήλωνε -και μάλιστα με κάθε ειλικρίνεια τότε- ότι προτίθεται όταν νομιμοποιηθεί να τον παντρευτεί. Η ανταπόκριση του κόσμου συγκινητική. Όλοι στέκονται  στο πλευρό του για να τον βοηθήσουν. Και τελικά, ο φάκελος για τη χορήγηση ασύλου εγκρίνεται και ο Χαλίμ μετά από 6 ολόκληρα χρόνια,νομιμοποιείται.


Πρωτοχρονιά στο Μπαγκλαντές με την οικογένεια του

Ο πατέρας του Χαλίμ με τα δύο αδερφάκια που δεν έχει γνωρίσει ποτέ!

Η καινούρια χρονιά θα βρει τον Χαλίμ στην πατρίδα του, στο χωριό του. Θα ξαναδεί τη μητέρα και τον πατέρα του ξανά μετά από 12 χρόνια. Θα ξανανταμώσει με τους δύο αδερφούς του, που τους αποχωρίστηκε όταν ακόμη ήταν παιδιά. Για πρώτη φορά, θα γνωρίσει τα δύο μικρότερα αδέρφια του, ένα αγόρι και ένα κοριτσάκι που γεννήθηκαν, όταν εκείνος είχε ήδη φύγει από το σπίτι. Τα έχει δει μόνο σε φωτογραφίες. “Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να σφίξω στην αγκαλιά μου τη μάνα μου” λέει και τα μάτια του γίνονται υγρά. Λίγο πριν δακρύσουν. Η μητέρα του Χαλίμ αρρώστησε, νοσηλεύτηκε και εκείνος ένιωσε την αγωνία της από χιλιόμετρα μακριά. Τώρα δεν κρατιέται από τη χαρά του…


Αλλά ο Χαλίμ θα ξαναγυρίσει, γιατί είναι Λαμιώτης και… cartoonistas!

Από παιχνίδι της Λαμίας στο Περιστέρι που χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της ομάδας στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς

“Θα δω την οικογένεια μου και στις αρχές του Ιανουαρίου θα γυρίσω πίσω στη Λαμία” λέει, και γελάει με την ψυχή του όταν ο bro, το alter ego, ο κολλητός του, ο Νίκος Γρεβενίτης, τον κατσαδιάζει “Κοίτα αδερφέ να σε παντρέψει η μάνα σου με καμιά ντόπια νύφη και να μείνεις εκεί…”

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα ξημέρωμα, στο cartoon. Ο Χαλίμ είχε μπει με το γνωστό χαμόγελο στα χείλη και είχε παραγγείλει έναν καφέ  με  “όχι με πολύ ζάχαρη – όχι  καθόλου ζάχαρη” εννοώντας περιφραστικά…τον μέτριο. Μέρα με τη μέρα και καφέ με τον καφέ, δύο άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, γλώσσα, κατάφεραν να χτίσουν μια αδερφική φιλία. Από αυτές που σπάνια στις μέρες μας συναντάς.

Είναι ψυχούλα, αυτός ο άνθρωπος δεν γίνεται να μην σε συγκινήσει. Τον έχω δει να κλαίει σαν μικρό παιδί, όταν η μάνα μου βρήκε και του χάρισε το παλιό μου ποδήλατο, γιατί το δικό του το είχαν κλέψει.  Μια πράξη απλή και ασήμαντη για όλους εμάς, για εκείνον ήταν μια πράξη ευγνωμοσύνης. Μια ευγνωμοσύνη που ανταπέδωσε αληθινά και απλόχερα με τη σειρά του, στη δική μου μάνα. Που την ένιωθε πλέον και για δική του… Δεν γίνεται να μην αγαπάς ένα παιδί που όταν στο μαγαζί καθιερώθηκε ο καφές σε αναμονή, ήταν εκείνος που πρώτος άφησε 3 ευρώ για να πιει καφέ και να φάει κάτι κάποιος που είχε μεγαλύτερη ανάγκη από εκείνον. Και από τότε, το έκανε κάθε μέρα”


Το… εσπρεσάκι με τον Τσίπρα και ο “Βασιλάρος”!

Καφεδάκι με τον “bro” Νίκο Γρεβενίτη

Χάρη λοιπόν σε αυτή τη φιλία, ο Χαλίμ έμαθε μεταξύ άλλων να ακούει Παπακωνσταντίνου.  Τον Βασιλάρο. (Όλες οι λέξεις για τον Χαλίμ τονίζονται στην προπαραλήγουσα). Να τρώει κοτοπούλο και σπληναντέρο. Να χτυπιέται στην κερκίδα στους αγώνες της Λαμίας. “Μόνο Λαμία και Μπαρτσελόνα” λέει και το ζει, φορώντας το τιμημένο κασκόλ των κυανόλευκων. Άλλωστε ο Χαλίμ είναι και ιδρυτικό μέλος των cartoonistas!
Την κουβέντα για την ομάδα, διακόπτει η προσήλωση του Χαλίμ στην τηλεόραση, την ώρα που παίζει δηλώσεις του πρωθυπουργού. Και εκεί είναι που μαθαίνουμε, ότι όχι μόνο αναγνωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έχουν βρεθεί και δίπλα στη Λαμία,  στο καφέ, να πίνουν εσπρεσάκι με όχι πολύ ζάχαρη-όχι καθόλου ζάχαρη. Την εποχή που  ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν καν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είχε έρθει για κομματικές επαφές στην πόλη μας…


“Θέλω να παντρευτώ Λαμιώτισσα…”

Έχοντας πια την ασυλία, δουλειά και καλούς φίλους, ο Χαλίμ, συνεχίζει τη ζωή του με καινούρια όνειρα. Θέλει να μαζέψει χρήματα και να ανοίξει ένα μικρό καφέ. Να παντρευτεί Λαμιώτισα. “Απ’ έξω ας είναι έτσι και έτσι. Από μέσα να είναι όμορφη πολύ!”

Είπαμε και άλλα πολλά με τον Χαλίμ. Κάποιες φορές συγκινηθήκαμε. Άλλες γελάσαμε. Αλλά αυτά θα μείνουν μεταξύ μας. Μεταξύ φίλων. Γιατί με τον Χαλίμ, γίναμε φίλοι. Όπως όλοι όσοι τον γνωρίζουν. Ακόμη και εκείνοι που δεν συμπαθούν τους έγχρωμους. Τους μετανάστες. Ο Χαλίμ, το παιδί με το πλατύ χαμόγελο  κατάφερε κάτι πολύ πιο σπουδαίο από το να μην απελαθεί. Κατάφερε, με τη ζεστή του καρδιά να απελάσει τον ρατσισμό….


Αυτή είναι η ιστορία του Χαλίμ. Ή μάλλον ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας ενός παιδιού που ταξίδεψε 8.717 χλμ, άλλαξε δύο ηπείρους και πέρασε από 5 χώρες για να γίνει…Λαμιώτης!


Υ.Γ. Να περάσεις όμορφα στην πατρίδα σου Χαλίμ, να χορτάσεις αγκαλιές με τη μάνα, τον πατέρα, τα αδέρφια σου. Και μετά να μας ξανάρθεις. Εδώ, στην πόλη που αγαπάς και σε αγαπάει. Ευχαριστώ που μου άνοιξες την καρδιά σου Χαλίμ….

Advertisement
4 Σχόλια

4 Comments

 1. τεο κουκ

  14/11/2018 19:53 at 19:53

  Συγκινητικο. Ποσοι αλλοι ομως χαλιμ στην πολη μας,στη χωρα μας, στον κοσμο.Δεν τους ξερει κανεις, δεν θα τους παρει συνεντευξη κανεις.κι`απο την αλλη ποσοι τυχοδιοκτες, με την κακη ενοια,ακολουθουν την ιδια διαδρομη με τον χαλιμ.Οσο για το σχολιο παραπανω του ανωνυμου-παντος εσυ δεν εισαι το μελλον ουτε της πολης ουτε της χωρας ποσο μαλλον της ανθρωποτητας!

 2. kostas

  14/11/2018 19:25 at 19:25

  το καλυτερο παιδι ασχετα απου ηρθε ο πιο αγαπητος σε ολους μας και ευχομε κατω στην πατριδα που θα παει να περασει ομορφα και τον περιμενουμε να επιστρεψει ξανα κοντα μας

 3. Βασίλειος ο Κατσαπλιαδοφαγος

  14/11/2018 19:17 at 19:17

  Ανώνυμε,επειδή εκτός απο κατσαπλιας είσαι και βραδείας καύσεως,αν κατάλαβες,το βασικό μήνυμα της ιστορίας,είναι πως ένας άνθρωπος με εντελώς διαφορετικά φυλετικά χαρακτηριστικά ενσωματώθηκε στην Ελληνική κοινωνία.Και νοιωθει σαν Έλληνας.

 4. Ανώνυμος

  14/11/2018 18:10 at 18:10

  καλος και αξιος, αλλα ξερετε ποσα παλικαρια παλευουν για να ζησουν στον τοπο μας?
  αυτος ειναι το μελλον της πολης , της χωρας? α ξυπνατε ορε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Toπικά

Καιρός: Κρύο σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Published

on

Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά αίθριος. Το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο Ιόνιο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 και στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Continue Reading

Toπικά

Οι Λαμιώτες γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο και τίμησαν τον Γρηγόρη Μπιθικώτση [φωτορεπορτάζ]

Published

on

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ένα μοναδικό αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιάς συνδιοργανώσαν την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο γιος του μεγάλου τραγουδιστή, ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης και η Λαϊκή Ορχήστρα του Φθιωτικού Ωδείου Καραμπογιάς.

Επίσης συμμετείχαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Ηθικοθρησκευτικός Σύλλογος «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» – Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας και το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλίχορος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε για την στήριξη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας.

   

                     

Continue Reading

Toπικά

Το “Πέτρινο” φόρεσε τα γιορτινά του / Χριστουγεννιάτικες εικόνες από το ιστορικό 6ο Γυμνάσιο Λαμίας

Published

on

Το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Πέτρινο της πόλης, το ιστορικό σχολείο-σύμβολο της οδού Υψηλάντη φόρεσε και πάλι τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο ισόγειο του σχολείου μαθητές και μαθήτριες καλωσόρισαν σήμερα τους γονείς,  με όμορφες δημιουργίες στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου μπαζάρ. Κατασκευές που είχαν σαν θέμα το σχολείο τους, στεφάνια, αλλά και γλυκά, γλύκαναν όχι μόνο το πρωινό μας αλλά…και τους γονείς που την ίδια ώρα έσπευδαν για την ενημέρωση προόδου στα γραφεία των καθηγητών.

 1.  

 

Το 6 Γυμνάσιο Λαμίας εκτός από “γλυκές” χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, διαθέτει και τις πιο γλυκές φωνές. Η χορωδία του σχολείου, συμμετέχει κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις του Δήμου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ψάλλει τα κάλαντα, αναβιώνει έθιμα και δίνει τον δικό της μελωδικό τόνο στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Continue Reading
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 λεπτά ago

Αυτό δεν χάνεται και…. όμως το έχασε!!! Απίστευτη φάση σε αγώνα στην Τουρκία [video]

Τελικά… όλα τα γκολ χάνονται! Έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, απέφυγε τους αντιπάλους του αλλά η σιγουριά μάλλον κόστισε στον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 λεπτά ago

Μιλάει με γρίφους ο Καμμένος για διαζύγιο των ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση!

“Ναι, ίσως, μπορεί…” επαναλαμβάνει ασαφώς την Τρίτη (11.12.2018) ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την...

Toπικά31 λεπτά ago

Καιρός: Κρύο σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Θερμοκρασία...

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

“Καταδρομική” επίθεση με μολότοφ στη βάση των ΜΑΤ [video]

Η επίθεση έγινε περίπου στις 18.15. Κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων των ΜΑΤ και...

Football League36 λεπτά ago

«Γκάζια» από οπαδούς στους παίκτες του Ηρακλή

Τα έντονα παράπονά τους για την αδυναμία του Ηρακλή να σηκώσει κεφάλι εξέφρασαν οπαδοί της ομάδας. Φίλοι του «Γηραιού» βρέθηκαν...

Διαβάζονται