Αξιολόγηση και βαθμολογία για τους υπάλληλους της Βουλής

lamianow
By lamianow Add a Comment
3 Min Read

Αρχίζει η αξιολόγηση των υπαλλήλων που εργάζονται στη Βουλή μετά από απόφαση του προέδρου Νίκου Βούλη η οποία δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Ποιοι θα κάνουν την αξιολόγηση

Όπως έγινε γνωστό την αξιολόγηση των υπαλλήλων και των προϊσταμένων των μονάδων θα κάνουν οι δύο ιεραρχικοί προϊσταμενοί τους ,στην περίπτωση των γενικών διευθύνσεων αξιολογητές θα είναι ο πρόεδρος και ο γενικος και ειδικός γραμματέας. Αξιολόγηση θα υπάρξει και για τους αποσπασμένους υπαλλήλους από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν.

Πώς θα γίνεται η βαθμολογία

- Advertisement -

«Η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει τουλάχιστον:

1) Τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσής του κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση.

2) Συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος, κατά την περίοδο που αξιολογείται.

3) Συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από τον αξιολογούμενο, κατά την περίοδο που αξιολογείται.

4) Τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης. 5) Τη βαθμολογία του αξιολογουμένου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων».

Τα κριτήρια αυτά είναι: «Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον, δημιουργικότητα. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά. Αποτελεσματικότητα».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «κάθε επιμέρους κριτήριο αξιολόγησης, βαθμολογείται από τους αξιολογητές με τον, κατ’ αντικειμενική κρίση, προσήκοντα βαθμό. Η κλίμακα των βαθμών ορίζεται από το 0 έως το 100». Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι «Με βαθμό από 90 έως 100 βαθμολογούνται οι άριστοι», «με τους βαθμούς 25 έως 39 οι ανεπαρκείς» και «με βαθμούς 0 έως 24 οι ακατάλληλοι για τη θέση». Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, τονίζεται, πρέπει να υπάρχει «ειδική αιτιολογία», η οποία να «στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά και αντικειμενικά δεδομένα».

Οι υπάλληλοι θα περάσουν από συνέντευξη

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης και προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί θα υπάρχει και συμβουλευτική συνέντευξη. Στην απόφαση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής προβλέπεται ότι «πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος, ως πρώτος αξιολογητής, καλεί τον αξιολογούμενο υπάλληλο για να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του, προς όφελος τόσο του ιδίου, όσο και της αποδοτικής λειτουργίας της οργανικής μονάδας που υπηρετεί».

 

 

eleftherostypos

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *