Μεταξύ μας τώρα… μήπως ξεπεράσατε τα όρια της λογικής; Από πότε έχετε να περπατήσετε στα δάση και στα βουνά της πατρίδας μας;; Από πότε έχετε να βρεθείτε ανάμεσα σε κυνηγούς;;; όχι με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη…

Στέφανος Σταμέλλος http://www.e-ecology.gr, https://www.facebook.com/stefanos.stamellos

Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε αναλογικά με τον πληθυσμό τον μεγαλύτερο «στρατό» με αντίπαλο «εχθρό» τη φύση. Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC πριν λίγα χρόνια, ο αριθμός των κυνηγών στην Ελλάδα προσεγγίζει τους 270.000 περίπου – αριθμός που προσδιορίζεται και από τα επίσημα στοιχεία – και ο αριθμός αυτών που κυνηγούν χωρίς άδεια ανέρχεται στους 230.000 περίπου. Άρα το σύνολο αυτών που κατέχουν νόμιμα ή χωρίς άδεια όπλο ξεπερνάει τους 500.000.  Ο αριθμός των όπλων μπορεί να ξεπερνάει το εκατομμύριο, με δεδομένο ότι ο κάθε κυνηγός μπορεί να διατηρεί περισσότερα από ένα όπλο.


Πεντακόσιες χιλιάδες όπλα είναι, εν δυνάμει, στραμμένα συνεχώς κατά της άγριας ζωής στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Όπλα όλων των εργοστασίων και μιας μεγάλης γκάμας φυσιγγίων, ανάλογα με τον «εχθρό». Φυσίγγια από μονόβολα για τα μεγάλα θηλαστικά – ονόματα δεν λέμε, είναι κρατικό μυστικό – έως τα μεγάλης διασποράς για τους μικρούς ιπτάμενους «εχθρούς». Ένας καλοσυντηρημένος «στρατός» και ένας διαρκής πόλεμος μέχρις εσχάτων! Σύνθημά τους: “ένας είναι ο εχθρός, η φύση!” Και όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί που γίνεται «περιβαλλοντική ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ βιώσιμη διαχείριση»∙ και τώρα μάλιστα επίσημα με χρήματα του ΕΠΠΕΡΑΑ!.

Μπράβο σας κύριε υπουργέ. Έχετε βρεθεί πιο μπροστά από τόσους άλλους προκατόχους σας, που δεν το τόλμησαν∙ ενώ εσείς τολμάτε!. Η φύση και η άγρια ζωή θα σας μνημονεύει ως ευεργέτη!

 

***Από την Τετάρτη 19/09 το lamianow.gr δημιούργησε την κατηγορία “Απόψεις” προκειμένου να δίνει βήμα στους πολίτες της Λαμίας και όχι μόνο. Οι συντάκτες θα μπορούν να εκφράζουν την προσωπική τους γνώμη σε κόσμια πλαίσια και με δεοντολογικό τρόπο.
Ο κάθε συντάκτης έχει προσωπικά την ευθύνη των γραπτών του και όχι η ιστοσελίδα.
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Κύριε Σταμέλο, μετά τις πολιτικές σας επιλογές καλό θα ήταν να αποχωρήσετε. Στηρίξατε έναν ολίγιστο δήμαρχο και έχετε συμμετοχή στην ευθύνη για το σημερινό χάλι. Τώρα επιβαίνετε στο όχημα τής οικολογίας για να έχετε βήμα. Φυσικά ακούγεται η φωνή σας αλλά φαίνονται και τα έργα σας.Αυτά τα δύο συγκρούονται.

  2. Πολύ σωστά λέει ο κ. Σταμέλλος ”Μεταξύ μας” μιας και εσείς οι οικολόγοι τον ψηφίσατε τον κ .Υπουργό και συγκυβερνάτε, τόσο αυτόν όσο και το δήμαρχό μας, γι’ αυτό μη βαρυγκομάτε..
    Πιο έντιμο θα ήταν να στηρίζατε τις επιλογές σας και όχι τώρα που χάνουν να βγάινετε και καταγγέλοντες. Η οικολογία είναι συνειδητή πράξη και τρόπος ζωής από όλους και όχι κόμμα και παράταξη που παζαρεύει ανταλλάγματα με τον εκάστοτε δυνατό..

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like