Ένα πολύ αυστηρό άρθρο του Αλέξη Παπαχελά, με το οποίο σχολιάζει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μεταρρύθμιση στα ΕΛΤΑ και το κλείσιμο των καταστημάτων, δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή. Ο διευθυντής της εφημερίδας, σημειώνει ότι το “σύνθημα” που ακούστηκε από την πλευρά και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της αντιπολίτευσης, ήταν “όχι στην κυριαρχία των τεχνοκρατών, ναι στη Δημοκρατία”, σε μια προσπάθεια να δώσουν μια επίφαση φιλο-λαϊκότητας και δημοκρατικής νομιμότητας στην αντίδρασή τους.
Όμως, όπως γράφει, πόσο εξοργιστικό είναι να ακούγεται ένα τέτοιο επιχείρημα από τους ίδιους τους βουλευτές, που στο παρελθόν “χρησιμοποίησαν το ευρύτερο δημόσιο για να διορίσουν πελάτες τους”, με αποτέλεσμα η χώρα να χρεοκοπήσει. Προφανώς σημειώνει ο Αλέξης Παπαχελάς, στον δικό τους κόσμο, θα έπρεπε να συνεχίσουν να διορίζουν αποτυχημένους πολιτευτές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και να συνεργάζονται με τους συνδικαλιστές για το μοίρασμα της πίτας.
“Η ιδέα του νοικοκυρέματος και της χρηστής διοίκησης απαξιώνεται ως νεοφιλελεύθερη, οι καλοί μάνατζερ ως ανάλγητοι τεχνοκράτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα πια ανάλγητο και κυνικό από τον φαύλο πολιτικό”, προσθέτει.
Και συνεχίζει με έναν εξάψαλμο και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση:
“Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το πολιτικό μας προσωπικό την υπόθεση των ΕΛΤΑ δείχνει ότι δεν μάθαμε τίποτα από την τελευταία κρίση. Η κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί με το κόμμα και τις δυνάμεις του παραδοσιακού λαϊκισμού, ενώ πλέον φοβάται αι τη σκιά της.
Αντιπολίτευση από την πλευρά του ορθού λόγου και του κοινού νου δεν υπάρχει.
Βουλευτές και στελέχη έχουν ξεσαλώσει και εύκολα θα καταργούσα με μια ψήφο και έναν νόμο το Υπερταμείο (γιατί όχι και το ΑΣΕΠ αν μπορούσαν…) για να ξαναπάρουν τον έλεγχο της κρατικής περιουσία στα χέρια τους και να τη διαχειριστούν όπως εκείνοι ξέρουν”.
πηγη thetoc

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.