Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    epidoma thermansis | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση και πώς υπολογίζεται
    gap | Lamianow.gr
    Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μπλόκο της Πάτρας: «Οι αγρότες δεν θέλουν άλλες υποσχέσεις αλλά δικαιοσύνη»
    dendias | Lamianow.gr
    Δένδιας: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε κοινωνία δύο ή πολλαπλών ταχυτήτων – Αυτό δεν είναι αποδεκτό
    adonis 7 | Lamianow.gr
    Εσωκομματικό καρφί Άδωνι: Ας μην δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου εμείς που δίνουμε μάχη για να μείνει η κυβέρνηση όρθια
    lilikomeni | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Η ιστορία ηλικιωμένης που ζει σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο – «Θέλω να δουλέψω»
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
    vania | Lamianow.gr
    «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βάνια Ντρκούσιτς» γράφουν στη Ρωσία
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΑΠΟΨΕΙΣ - Άρθρο Γιάννη Γεωργαντά: “Η αναγκαιότητα προοδευτικής συμμαχίας για τον Δήμο Λαμιέων”

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρθρο Γιάννη Γεωργαντά: “Η αναγκαιότητα προοδευτικής συμμαχίας για τον Δήμο Λαμιέων”

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Οκτ 23, 2018 @ 7:15
2 Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Παρόλο που η εκλογική αναμέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχει ακόμα χρονικά ήδη βρισκόμαστε σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο. Από τέλος καλοκαιριού και έπειτα η δημόσια συζήτηση τροφοδοτείται συχνά με σχετικό περιεχόμενο. Ωστόσο και αυτή την φορά η εκλογολογία στην πόλη μας δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ανούσια. Μια φλυαρία κενή περιεχομένου που δίχως άλλο προσβάλλει κάθε νοήμονα πολίτη. Είμαστε στη δύση του 2018 και οι όροι της πολιτικής ζύμωσης παραμένουν προσκολλημένοι σε ένα φαύλο παρελθόν. Σε μία πόλη που έχει συσσωρεύσει χιλιάδες προβλήματα απουσιάζει παντελώς ο προγραμματικός διάλογος και κυριαρχούν οι φήμες για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν συνδυασμών, τα κουτσομπολιά για τις υπόγειες στηρίξεις που λαμβάνουν και η ανούσια αυτοπροβολή σε κάθε πολιτιστικό και μη γεγονός.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι τι πράττουν οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου. Ποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται ώστε να ξεφύγουμε από αυτό τον πολύπλευρο λήθαργο που επικρατεί στην τοπική πολιτική σκηνή. Και αναφέρομαι συνειδητά στις προοδευτικές δυνάμεις γιατί όσο και αν οι έννοιες θολώσανε στο πέρασμα του χρόνου το δίπολο πρόοδος-συντήρηση είχε και συνεχίζει να έχει καθοριστική και απολύτως ευδιάκριτη παρουσία στις κοινωνικές αλλαγές παγκοσμίως. Γιατί ας μη γελιόμαστε η συντήρηση ανέκαθεν ήθελε τον πολίτη στο περιθώριο, άβουλο χειροκροτητή του κάθε γραφικού κομματάρχη. Η συντήρηση ποτέ δεν έκανε ρηξικέλευθες προτάσεις προς όφελος των πολλών, παρά μόνο διευθετήσεις κορυφής και μικροεξυπηρετήσεις στη βάση.

press photo | Lamianow.gr
Ιωάννης Γ. Γεωργαντάς
Φυσικός-Μετεωρολόγος Παν. Αθηνών, MSc Διαχείρισης Αποβλήτων
τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Έρμαια λοιπόν της συντήρησης παραμένει εδώ και πολλά χρόνια και η πόλη μας. Πρόσωπα χωρίς όραμα για το μέλλον αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και ελλείψει δυνατοτήτων μετατρέπονται σε μίζεροι διαχειριστές μίας προοπτικής για την πόλη που να χωρά στους στενούς τους ορίζοντες. Τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα εναλλάσσονται δεκαετίες τώρα σε θώκους χωρίς να αφήνουν πουθενά το διακριτό θετικό τους στίγμα. Εσχάτως, την ώρα που ένα σπουδαίο επιστημονικό δυναμικό νέων μένει βωβό στο κοινωνικό περιθώριο, στην πόλη αναλαμβάνουν θέσεις που απαιτούν υψηλό τεχνοκρατικό υπόβαθρο άτομα που στερούνται ακόμα και βασικών εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα γνώσεων.

Έτσι λοιπόν απαιτούνται πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεφύγουμε από το πλαίσιο που έχει υφάνει η ντόπια πολιτική συντήρηση και χρόνια τώρα εκφυλίζει την πόλη μας από υπολογίσιμο αστικό κέντρο σε οπισθοδρομική επαρχία του παρελθόντος. Υπάρχει αναγκαιότητα να εκφραστούν οι δυνάμεις που πιστεύουν ειλικρινά στην πρόοδο και έχουν τις δυνατότητες να εργαστούν στην κατεύθυνση αυτή. Χωρίς ατέρμονες συζητήσεις δευτερευόντων ζητημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στη θετική εξέλιξη του εγχειρήματος, αλλά με άμεση και στοχευμένη ανάληψη πρωτοβουλιών.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Η δική μου πρόταση, ο δικός μου οδικός χάρτης για τις εξελίξεις αποτελείται επιγραμματικά από 3 σημεία:

  • Διοργάνωση τις επόμενες εβδομάδες συνδιάσκεψης προσώπων και συλλογικοτήτων που έχουν κοινό τόπο στη θεώρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Μιας συνδιάσκεψης ανοικτής σε κάθε πολίτη όπου θα ζυμωθούν ιδέες και προτάσεις, καθώς και θα ληφθούν αποφάσεις με γνήσια δημοκρατικό τρόπο.
  • Ορισμός από το σώμα της συνδιάσκεψης ολιγομελούς προσωρινού συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει την ευθύνη της σύνταξης αρχικού προγραμματικού πλαισίου και θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία συγκρότησης πολυσυλλεκτικής προοδευτικής δημοτικής παράταξης.
  • Τελικό σημείο θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι η διοργάνωση ανοικτών προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής-υποψήφιου Δημάρχου της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, σύμφωνη με την ανοικτή θεώρηση της κοινωνίας, που θα δημιουργήσει ένα καινοτόμο πολιτικό γεγονός για την πόλη μας και θα αποτελέσει καταλύτη των εξελίξεων.

Καταθέτω δημόσια την πρόταση μου αυτή με την ελπίδα πως θα τύχει περαιτέρω δυναμικής επεξεργασίας από όλους τους ενδιαφερόμενους και θα τελεσφορήσει η σύσταση ενός νέου πολυσυλλεκτικού προοδευτικού πόλου για την πόλη μας. Μίας παράταξης που θα υπερβεί μικροκομματικά συμφέροντα, θα αφήσει στο περιθώριο μη θεμιτές φιλοδοξίες και θα λειτουργήσει βλέποντας με διαυγή ματιά τη μεγάλη εικόνα.

Η Λαμία χρειάζεται επανεκκίνηση και σε αυτήν πρέπει να είμαστε όλοι συμμέτοχοι!

ΚΑΣΤΑΝΑΣ

TAGGED:ΑΠΟΨΕΙΣΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣΗ αναγκαιότητα προοδευτικής συμμαχίας για τον Δήμο Λαμιέων
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Φθιώτιδα: Κέρδη 6,85 εκατ. ευρώ για την Agroinvest
Next Article Ορχομενός: Οι διαρρήκτες… είχαν πρόγραμμα – Έκλεισαν τον δρόμο, άδειασαν το κοσμηματοπωλείο και εξαφανίστηκαν [pics]
2 Σχόλια
  • Ο/Η joker λέει:
    Οκτ 26, 2018 @ 3:09 στις 3:09 πμ - 26/10/2018

    ενδιαφερουσα προσεγγιση

    Απάντηση
  • Ο/Η Μάρκος Καραγιαννης λέει:
    Οκτ 22, 2018 @ 20:33 στις 8:33 μμ - 22/10/2018

    Είναι γεγονος,ότι η πόλη εδώ και χρονια βρίσκεται σε μια κατάσταση χειμερίας ναρκης,.Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της είναι κατώτεροι των περιστασεων και αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν τις γνώσεις ούτε την δύναμη ,να αντιστρέψουν την καθοδική πορεία που ακολουθεί.Η Λαμια χρειάζεται ένα δυνατό ηλεκτροσοκ, σε επίπεδο Δήμου,παραμερίζοντας τα φθαρμένα υλικά και τους απλούς διεκπεραιωτες,ανθρώπους με ηγετική στόφα,ειλικρινή αγάπη για τον τόπο,αλλά κυρίως ανθρώπους με παιδεία και όραμα..Έξω τα κόμματα και οι κατ’αυτοδιοικητικοί σωτήρες.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
7°C
Lamia
overcast clouds
7° _ 7°
76%
2 km/h
Κυ
7 °C
Δε
6 °C
Τρ
10 °C
Τε
13 °C
Πε
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

202111161612518442 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ

Για την ενέργεια, τις ΑΠΕ και τα όρια της ανάπτυξης

PHOTO NEA ARGYRIADIS 3 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ

2026 απορίες / Του Αργύρη Αργυριάδη

liouta | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ

Η ηθική παρενόχληση στους χώρους εργασίας και ο εργασιακός εκφοβισμός εξελίσσονται σε μάστιγα της εποχής μας / γράφει η Βάγια Λιούτα

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης