Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Καλυψώ”, που βρίσκεται σε έκταση 98 στρεμμάτων στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας.

Πλέον τρέχει ο… δεύτερος!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ο προηγούμενος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο για 40ετή ενοικίαση και δεν είχε αποτέλεσμα αλλά έπεται συνέχεια! Πρόκειται για ένα συγκρότημα -κλειστό για 22 χρόνια- όπου το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) έχει σκοπό την μακροχρόνια ενοικίαση του. Οι προσφορές από τους ενδιαφερομένους επενδυτές αναμένεται να κατατεθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΠΔ ζητάει ενοίκιο 300.000 ευρώ το χρόνο.

Το “Calypso Club” με 256 bungalows, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, βόλεϊ, μίνι γκολφ), πισίνες, παιδική χαρά κ.τ.λ, ήταν σημείο αναφοράς για την περιοχή τις δεκαετίες του ’70 και ’80. To 1997 περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΤΠΔ, το οποίο τώρα, πέραν των υποχρεωτικών εργασιών αναβάθμισης που θα κοστίσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ζητεί ετήσιο ενοίκιο 300.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία που θα νοικιάσει -αν βρεθεί τελικά επενδυτής- τις εγκαταστάσεις θα έχει ως στόχο την λειτουργία τουλάχιστον 4άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με συνεδριακό κέντρο, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένο διαχειριστή – hotel operator.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like