Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Σημαντική συμβολή των Ένοπλων Δυνάμεων στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ)

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ).

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν:

– Οι εξελίξεις στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

– Η συνεργασία της Συμμαχίας με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής (Middle East North Africa – MENA).

– Η επιχειρησιακή σχεδίαση της Συμμαχίας.

– Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Ο κ. Φλώρος στην τοποθέτησή του, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ομόλογούς του για τις απώλειές τους λόγω της πανδημίας καθώς και στον Καναδό και στον Κροάτη Αρχηγό ΓΕΕΔ για τα πρόσφατα ατυχήματα των ΕΔ των χωρών τους. Με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε την προσφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ με την ανάληψη της διοίκησης του εφεδρικού Τάγματος της KFOR, την αστυνόμευση του Εναερίου Χώρου της Αλβανίας, της Βορείου Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο του Air Policing, καθώς και την έκτακτη κάλυψη του επιχειρησιακού κενού στην Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG 2), με τη διάθεση ναρκοθηρευτικού πλοίου.

Όσον αφορά την πανδημία COVID-19, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε την επιτυχία με την οποία η χώρα μας την αντιμετώπισε -λαμβάνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα- περιορίζοντας τις συνέπειες στον πληθυσμό στο ελάχιστο δυνατό, με τη συμβολή στην εθνική προσπάθεια και των ελληνικών ΕΔ, οι οποίες επίσης κατέγραψαν εντυπωσιακά μικρούς αριθμούς κρουσμάτων σε σχέση με τη δύναμή τους, αλλά και τη συνδρομή τους στην κοινή αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Τέλος, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της δράσης της Συμμαχίας στο Αιγαίο με την επιχείρηση «AEGEAN ACTIVITY» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα προσφέροντα δυνάμεις κράτη – μέλη και ειδικά στη Γερμανία και προέτρεψε τους ομολόγους του για μεγαλύτερη συνεισφορά.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.