Ολόκληρη η χώρα κινείται σε ρυθμούς… έναρξης της σχολικής χρονιάς αλλά στην Ανατολική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Πελασγίας τα πράγματα είναι διαφορετικά!

Το πρωί της Τρίτης αντί να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος… αγιασμός για τη νέα σχολικη χρονιά μαθητές και γονείς της περιοχής αντέδρασαν με… κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την ακατανόητη και αψυχολόγητη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας για την μεταφορά του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου Πελασγίας στο Λύκειο της Στυλίδας.

Οι μαθητές… συνοδεία γονιών, αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας να προχωρήσουν σε κατάληψη μιας και αδυνατούν να αντιληφθούν την λογική της… μετακόμισης. Ζητούν να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα τους για την παραμονή του ολιγομελούς τμήματος στο Λύκειο της Πελασγίας μιας και όπως συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκεί για να πραγματοποιούνται εκεί τα μαθήματα. Συν τις άλλοις και σήμερα όπως και χθες τόνισαν ότι είναι διατεθειμένοι να “παλέψουν” μέχρι να δικαιωθούν.

Να σημειώσουμε πως αν εφαρμοστεί η απόφαση, οι μαθητές του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου θα χρειαστεί να πραγματοποιούν διαδρομή 70χλμ (35 και 35 από και προς Στυλίδα) αντί να κάνουν το μάθημα στο σπίτι τους.

Όπως τονίζουν γονείς και μαθητές σε παλαιότερη διάταξη ρύθμισης της λειτουργίας τμημάτων προσανατολισμού αναφέρεται πώς: Άρθρο 4. Σε απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής & ηπειρωτικής χώρας όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η-ΙΒ και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος ομάδας προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν την διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων .”

Οι μαθήτριες του ολιγομελούς τμήματος είναι απόλυτα θορυβημένες με την απόφαση περί μετακίνησης και θεωρούν πως ενδεχόμενη μετακόμιση τους στο λύκειο της Στυλίδας είναι πιθανό να τους στοιχίσει ψυχολογικά και να επηρεάσει την απόδοση τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι γονείς από την πλευρά τους, πέραν της ταλαιπωρίας,  ανησυχούν και για το καθημερινό δρομολόγιο προς την Στυλίδα επισημαίνοντας και την επικινδύνοτητα που υπάρχει.

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like