Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι στη σπείρα με τα αντικαρκινικά φάρμακα – «Κάνω τζίρο 1 εκατ. ευρώ τον μήνα»

11 Min Read

Αναδεικνύεται με μεγάλη σαφήνεια το «χρηματιστήριο» υπέρογκων κερδών που είχε στηθεί γύρω από τις κλοπές αντικαρκινικών φαρμάκων…

Από τις συνομιλίες είναι  ορατή η απληστία των μελών της «μαφίας»
Βωμολοχίες οργής για τα λεφτά
Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι των μελών της σπείρας με τα αντικαρκινικά φάρμακα, καθώς αποκαλύπτουν τόσο τον τρόπο δράση τους, όσο και τη μεγάλη τους απληστία.

«Αγαπητέ μου κύριε Schultz, και 40.000 και 50.000 είναι περιστρεφόμενο και το μήνα επτά με δέκα φορές, περισσότερο από επαρκές, μου επιτρέπει να σου κάνω έναν τζίρο 1.000.000 το μήνα»…

Αυτή ήταν μια πρόταση σε διάλογο του φερόμενου αρχηγού της «Καμόρα» των αντικαρκινικών φαρμάκων, του 70χρονου «Αιγύπτιου» Rabie Deyab, με… άγνωστο αλλοδαπό, υποψήφιο συνεργάτη του.

Από τους εκατοντάδες διαλόγους, μέρος των οποίων δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που υποκλάπηκαν νόμιμα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αναδεικνύεται με μεγάλη σαφήνεια το «χρηματιστήριο» υπέρογκων κερδών που είχε στηθεί γύρω από τις κλοπές αντικαρκινικών φαρμάκων από δημόσια νοσοκομεία.

Από αυτές τις συνομιλίες είναι επίσης ορατή η απληστία των μελών της «μαφίας», που δεν διστάζουν να βωμολοχούν σε βάρος όσων έμπαιναν εμπόδιο στα κερδοφόρα σχέδια που είχαν στήσει στην «πλάτη» χιλιάδων καρκινοπαθών.

«…βασιλιά αυτού του χονδρικού διεθνούς εμπορίου»

Η συνέχεια της ενδιαφέρουσας συνομιλίας με τον «Κύριο Schultz», στον οποίο ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης θα μπορούσε να εξασφαλίσει μηνιαίο τζίρο 1 εκατ. ευρώ, δείχνει τη «φροντίδα» ανάμεσά τους:

Rabie Deyab: 50.000, 40.000, 50.000, 40.000, 50.000, 40.000 και μετά αποφάσισε, μετά το πέρας του πρώτου μήνα, και μετά ας μην υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, εξαιτίας αυτής της γ… ιστορίας. Εγώ σε πιστεύω, εσύ δεν θέλω να με πιστέψεις, και θα σου δώσω τις φωτογραφίες, θα σου δώσω τον (ακατάληπτο) αριθμό με τις φωτογραφίες με χειρόγραφη την επιβεβαίωση, τη δικιά μου υπογραφή και (ακατάληπτο) της εταιρίας μου, και επίσης την ιδιοκτησία του φαρμακείου μου. Εντάξει; Εγώ είμαι υπεύθυνος ενώπιόν σου. Αλλά ποτέ, ποτέ από εμένα δεν θα ακούσεις ή θα μυρίσεις, έχω να κάνω με τους καλύτερους ανθρώπους ή ότι έχω δυσκολίες ή ότι έχω να κάνω με ανεπίσημα ή ψεύτικα προϊόντα. Εντάξει;
Schultz: Ναι, ναι. Οχι, εντάξει.
Rabie Deyab: Ποτέ.
Schultz: Φυσικά και όχι. Δεν σου επιτρέπεται να κάνεις κάτι άλλο όπως (ακατάληπτο) δεν μου επιτρέπεται να κάνω άλλο, όπως στην υπόθεση με το AVASTIN. Εχουμε αρκετά, έχουμε αρκετά με τις Αρχές για να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Εντάξει;

Rabie Deyab: Αλλά το θέμα είναι ακριβώς εδώ. Εχω να κάνω με το βασιλιά αυτού του χονδρικού διεθνούς εμπορίου. Στείλε τους e-mail, ξέρουν το όνομά μου. Δεν τους ήξερα πριν. Εχω να κάνω με την εταιρία, εντάξει, που λέγεται STRAUSSZEN PHARMA. Απλά στείλε τους e-mail με το όνομά μου, έρχονται σε μένα από τη Λιθουανία και από τη Μολδαβία και από τη Λετονία, ποια είναι… Εντάξει; Ξέρουν το όνομά μου, δεν πήγα για κανέναν. Αλλά για μένα δεν είναι αρκετό. Δεν μπορούσα να κόψω το κεφάλι μου για να (ακατάληπτο) τρία-τέσσερα κεφάλια σε ένα σώμα.

«…πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία»

Πολλές από τις επίμαχες συνομιλίες του 70χρονου «Αιγύπτιου» ή «γιατρού» γίνονται με την κατηγορούμενη φαρμακοποιό Ιωάννα Ραντοπούλου και οι περισσότερες αφορούν στην προμήθεια αντικαρκινικών φαρμάκων και τα κέρδη που θα αποφέρουν:

Rabie Deyab: Εγώ το πρωί στις 7 θα είμαι στο αεροδρόμιο.
Ραντοπούλου: Οχι.
Rabie Deyab: Η πτήση στις 09:45.
Ραντοπούλου: Οχι, πολύ νωρίς έτσι. Θα έρθεις και αν δεν σου τα φέρει ο μηχανόβιος, εσύ θα τρελαθείς.
Rabie Deyab: Αυτός γιατί δεν σου απάντησε;
Ραντοπούλου: Ξέρω εγώ; Εγώ του είπα μόνο ότι ο Rabie θα έρθει αύριο, του έστειλα μήνυμα και δεν απάντησε και ότι θα πάρει το AVASTIN και το ALIMTA και δεν απάντησε.
Rabie Deyab: Και τι κάνουμε;
Ραντοπούλου: Μην έρθεις αύριο, έλα την Κυριακή, έλα το Σάββατο ώσπου να απαντήσει.
Rabie Deyab: Και αυτός που έχει δέκα AVASTIN.
Ραντοπούλου: Υπάρχουν και θα είναι πιο πολύ ακόμα. Υπάρχει AVASTIN, εγώ θα σου μαζέψω… θα σου μαζέψω από όλα.
Rabie Deyab: Θέλω να ξέρω αν είναι για αύριο, να ξέρω ότι θα φορτώσω αύριο, ο σκοπός είναι να ξέρουμε…
Ραντοπούλου: Γι’ αυτό σου λέω, όχι αύριο, εγώ δεν ξέρω να σου πω να έρθεις και να περιμένουμε να μας απαντήσουν και τον άλλο να περιμένουμε. Ο,τι και αν γίνει, θα σε πάρω το πρωί.
Rabie Deyab: Να με παίρνει, μη φοβάσαι, αλλά πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να μπορέσω να ανταποκριθώ στο φαρμακείο όλο. Πρέπει να βγάλω πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Μακάρι να πάνε καλά, ακόμα είμαστε στην αρχή του μηνός, χέρι χέρι θα τα μαζέψουμε όλα.
Rabie Deyab: Εσύ αν μου βγάζεις τριακόσιες χιλιάδες, θα σου αφήσω εκατό χιλιάδες.
Ραντοπούλου: Εντάξει.
Rabie Deyab: Εγώ έχω πολλά λεφτά στα νοσοκομεία. Αν μου βρεις 15 με 20 AVASTIN, θα βγάλω τριακόσια χιλιάρικα, αν βρεις κανένα να τα πάρει, δεν πιστεύεις;

Βωμολοχίες οργής για τα λεφτά

Ο 70χρονος φερόμενος ως αρχηγός εμφανίζεται να οργίζεται και να βρίζει σε πολλές από τις συνομιλίες που έχει με τη φαρμακοποιό για τις αγορές αντικαρκινικών φαρμάκων που έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης και δεν τους… ρίχνουν την τιμή:

Rabie Deyab: Πρώτα πρώτα, εμείς από παλιά τα πράγματα που λήγουν σε ένα χρόνο τα παίρνουμε σε μισή τιμή, δεν αλλάξαμε κάτι, αυτός θέλει μόνο 50 ευρώ να κατεβάσει… Τι μ… κάνει; Σωστά ή λάθος;
Ραντοπούλου: Ναι, ακόμη το MABTHERA που έχει, εγώ του είπα την τιμή. Αυτός ήθελε παραπάνω, ότι 350.
Rabie Deyab: Αυτός έχει MABTHERA;
Ραντοπούλου: Εχει MABTHERA, δέκα κουτιά.
Rabie Deyab: Πόσα έχει;
Ραντοπούλου: 10, 12, 14, κάτι τέτοιο.
Rabie Deyab: ΟΚ, άσε τη MABTHERA όπως είναι και το AVASTIN και να πάει να γ… να φέρει τα εμπορεύματα.
Ραντοπούλου: Τα θέλεις με 750, είναι 12 κουτιά αυτά.
Rabie Deyab: Ας τα αφήσει 700.
Ραντοπούλου: 700, θα το προσπαθήσω.
Rabie Deyab: Ασ’ το 700, εγώ θα χάσω με αυτά 200.
Ραντοπούλου: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για σένα, εντάξει; Και το OPDIVO.
Rabie Deyab: Το OPDIVO με 700 ή να τα βάλει στον κ… του.

Οι άνθρωποί μου θα πάρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι

«Ενδείξεις» επαφών με δημόσια νοσοκομεία και πιθανό χρηματισμό υπευθύνων -νοσηλευτών και γιατρών- εμφανίζονται σε διαλόγους του φερόμενου ως αρχηγού και της φαρμακοποιού:

Rabie Deyab: Περίμενε, μη βιάζεσαι. Και εγώ είπα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί μού απαντήσανε. Οι άνθρωποί μου θα πάρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Εσύ βάλε μαζί τους πέντε κουτιά που λήγουν το δωδέκατο μήνα. Εγώ συμφώνησα με την υπεύθυνη στο νοσοκομείο. Επειδή αυτοί θέλουν πολύ το AVASTIN.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Θα τα γράψει όλα το δωδέκατο μήνα.
Ραντοπούλου: Θα τα γράψει ότι λήγουν όλα το δωδέκατο;
Rabie Deyab: Ακριβώς, όλα. Και θα τα διώξουν σήμερα και αύριο.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Μόλις τελειώσουν, τότε θα τα γράψει αυτή. Οτι λήγανε όλα δύο δωδεκάτου και θα πάρει η καθεμία εκατό ευρώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ, Γιάννα, όταν δώσω αυτά τα 25 ή 30, θα πάρω μια επιταγή με διακόσιες χιλιάδες. Εσύ κατάλαβες αυτά που σου είπα; Αν τα διώξεις σήμερα ή αύριο, θα είμαι μαζί σου την Παρασκευή με διακόσιες χιλιάδες.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Και θα χάσω, αλλά θα πάρω τα παλιά λεφτά από τα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Ναι, εσύ δεν έχεις εκατό χιλιάδες; Είναι πολλά για σένα;
Rabie Deyab: Εσύ νομίζεις ότι έχω πολλά λεφτά. Εχω, αλλά στα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Εντάξει και εγώ έχω λεφτά για σένα στα νοσοκομεία και τι θα κάνουμε τώρα, πώς θα δουλέψουμε;

«Τέσσερα χιλιάρικα σε σένα…»

Διακανονισμός για τα «μερίσματα» αναδεικνύεται από τη συνομιλία του συνταξιούχου νοσηλευτή Δημήτρη Λαγούδη και του ενδιάμεσου των δύο… πυρήνων της «Καμόρα», Μαχέρ Μαχμούτ:

Μαχέρ Μαχμούτ: Βρήκα με τα τέσσερα χιλιάρικα. Αμα είναι Δευτέρα και μου τα δίνεις cash, να τα σπρώξω ή να περιμένω το άλλο;
Λαγούδης: Να σου πω (ακατάληπτο) τέσσερα χιλιάρικα θα πάρω εγώ;
Μαχέρ Μαχμούτ: Τέσσερα χιλιάρικα σε σένα στα δέκα.
Λαγούδης: Εντάξει, δώσ’ τα, δώσ’ τα. Εχω και δύο ΜΑ (αντικαρκινικό φάρμακο) μεγάλα σπίτι.
Μαχέρ Μαχμούτ: Ωραία, εντάξει, άσ’ τα τα ΜΑ, τα μαζεύω για το άλλο γιατί δεν είναι όλοι παίρνουνε ΜΑ, ΜΑ παίρνει ένας αυτός ο α… που τα πήρα τώρα, δεν παίρνει τέτοια, ωραία; Εχω βρει κι άλλα τέτοια από αλλού, τέσσερα, ακούς;
Λαγούδης: Ναι.
«Δεν είσαι υπάλληλος της ΔΟΥ και του λογιστή και της Γιάννας. Είσαι δική μου υπάλληλος»

Από τον έλεγχο των τιμολογίων προέκυψε ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί τιμολόγια αγοράς φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, ογκολογικά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από την εταιρία Printemps Hospital Supplies με έδρα το Κάιρο της Αιγύπτου προς το φαρμακείο της Καλλιθέας και τιμολόγια πώλησης των ίδιων φαρμάκων από το φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη LUNAPHARM Γερμανίας, την εταιρία Rheingold Γερμανίας και την εταιρία HADICON στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα συγκεκριμένα τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται στο ύψος των 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης ανέρχεται στα 25.073.196 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *