Απόφαση-σταθμός στο γερμανικό ποδόσφαιρο για συμβόλαια αορίστου χρόνου!

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/03/26 at 11:48 ΠΜ
2 Min Read

Μια απόφαση σοκ που δημιουργεί δεδικασμένο και νέα δεδομένα στο χώρο του ποδοσφαίρου πήρε δικαστήριο στη Γερμανία, δικαιώνοντας 36χρονο τερματοφύλακα που διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο!

Συγκεκριμένα, ο Χάιντς Μίλερ διετέλεσε τερματοφύλακας της Μάιντζ για τέσσερα χρόνια, “γράφοντας” 62 συμμετοχές. Όταν, όμως, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να μη του ανανεώσουν το συμβόλαιο, εκείνος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ζητώντας να ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Το γεγονός αυτό μπορεί να φαίνεται εντελώς παράλογο στην ποδοσφαιρική κοινωνία, ωστόσο ο Ρουτ Λίπα, δικαστής της υπόθεσης, τον δικαίωσε!

“Οι αθλητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Να έχουν το δικαίωμα, μετά από δύο χρόνια εργασίας, σε ένα συμβόλαιο αορίστου διάρκειας”, ήταν η απόφαση του δικαστή, η οποία προκαλεί εντύπωση, και φυσικά δημιουργεί δεδικασμένο, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε κάθε παίκτη που δεν θα βρει νέο συμβόλαιο από μια ομάδα, να κινηθεί τοιουτοτρόπως.

Η πλευρά της Μάιντς, όμως, δια στόματος του δικηγόρου της ομάδας, Κρίστοφ Σίκχαρτ, τόνισε πως “το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συγκριθεί, με άλλους εργασιακούς τομείς. Οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την ίδια απόδοση κατά τη διάρκεια των χρόνων. Υπάρχει, αναπόφευκτα, μία φυσική πτώση. Ο δικαστής δεν έλαβε υπόψην, αυτή την πλευρά. Αυτή η απόφαση δεν βγάζει κανένα νόημα και θα δημιουργήσει και δεδικασμένο”.

Αν η απόφαση ισχύσει, αναμένεται να βρει στο μέλλον και νέους “μιμητές”, και ενδεχομένως αποτελέσει σταθμό στο ποδόσφαιρο, όπως συνέβη παλαιότερα με το νόμο “Μπόσμαν”.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content