0

Κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 απασχολήθηκαν στον θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα σχολεία καθηγητές ως σχεδιαστές-αξιολογητές.

Την ίδια περίοδο άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης των σχεδιαστών-αξιολογητών και για να πληρωθούν οι καθηγητές που απασχολούνταν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στην ΠΔΣ απαιτούνταν να δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Ο κωδικός αυτός όμως δεν δημιουργήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή και η πληρωμή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς.

Εχουν περάσει 7 χρόνια, έχουν επανειλημμένα κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ στους καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί στους οποίους οφείλονται τα δεδουλευμένα έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί και ενώ τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός τους, δεν προχωρούν στην πληρωμή των δεδουλευμένων.

«Αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Παιδείας», απάντησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ύστερα από ερώτηση βουλευτών για τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν απλήρωτοι.

Το υπουργείο Παιδείας, παρότι η ερώτηση κατατέθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Οι δύο απαράδεκτες πλευρές στο ζήτημα αυτό είναι αφ’ ενός το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής και αφ’ ετέρου ότι τα αρμόδια υπουργεία συμπεριφέρονται με τη λογική «από τον Αννα στον Καϊάφα» για τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πλευρά που μένει στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης, παρ’ όλο που ξεχειλίζει υποκρισία και κυνισμό:

Ποιοι υπέβαλαν ερώτημα στη Βουλή πριν από λίγες μέρες για το θέμα, προφασιζόμενοι ότι ενδιαφέρονται για τους απλήρωτους καθηγητές; Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Με τίτλο «Να πληρωθούν επιτέλους όσοι απασχολήθηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στον θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-2010» οι βουλευτές Χαρά Κεφαλίδου, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Κωσταντόπουλος ρωτάνε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους καθηγητές που απασχολήθηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-2010;

2. Εχει προβεί το υπουργείο Παιδείας στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή των δεδουλευμένων στους ανωτέρω εκπαιδευτικούς; Αν όχι, πότε επιτέλους προτίθεται να το κάνει;

Ξεχνάνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι το θέμα δημιουργήθηκε όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και υπουργός Παιδείας η Αννα Διαμαντοπούλου (7 Οκτωβρίου 2009 έως 7 Μαρτίου 2012). Μόνον αυτοί; Δυστυχώς, όχι.

Την ίδια ακριβώς ερώτηση για την πληρωμή των σχεδιαστών-αξιολογητών στην ΠΔΣ είχαν υποβάλει στις 5 Νοεμβρίου 2014, όταν συγκυβερνούσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση) Αθανάσιος Πετράκος, Ιωάννης Αμανατίδης και Αναστάσιος Κουράκης.

Πόση πια υποκρισία;

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Δήμητρα Γιωτίδου

Πέντε νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

Previous article

Σόκαραν τους Warriors οι Nuggets!

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like