0

Στην υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. – Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κος Γιάννης Οικονόμου, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας.

Μετά την επίσκεψη και στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχε, ο κος Οικονόμου φανερά απηυδισμένος από τα όσα συνάντησε, τόνισε με έμφαση: 

Στον ΕΦΚΑ των αγροτών στη Λαμία, τον πρώην ΟΓΑ δηλαδή, συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα. Για κάθε ένα από τους κλάδους για σύνταξη, σύνταξη αναπηρίας και ασφάλισης για 5 νομούς της περιφέρειας υπεύθυνος είναι 1 υπάλληλος. Απαράδεκτα πράγματα που δείχνουν πόσο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, αλλά και της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, βρίσκεται το πολιτικό σύστημα.

Για να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ, αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη υπηρεσία στη Λαμία είναι να έρχονται καθημερινά άνθρωποι από το Μαρμάρι μέχρι τη Φουρνά και από το Τυμφρηστό μέχρι τη Σκύρο για να βάλουν το όνομά τους χειρόγραφα σε μια λίστα αναμονής, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον 1 υπάλληλο που είναι επιφορτισμένος για το θέμα τους. Ο οποίος υπάλληλος μετά θα πρέπει να προχωρήσει και στην επεξεργασία του φακέλου τους κάποια στιγμή.

Μιλάμε για μια τραγική κατάσταση  που δημιουργεί απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους και ουρές, ταλαιπωρία και καθυστερήσεις για τους ασφαλισμένους. Τα όσα συμβαίνουν εκεί είναι ο ορισμός της έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της πολιτείας, τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και ως προς τους πολίτες. Το αποκορύφωμα είναι ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αντί να ενισχυθεί πρόσφατα αποδυναμώθηκε κιόλας.

Είναι αυτονόητο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Πέρα όμως από αυτό, η ενίσχυση της συγκεκριμένη υπηρεσίας  έχει μεγάλη σημασία και για  για συμβολικούς λόγους. Είναι ζήτημα τιμής για την πολιτική να δείξει ότι έχει σφυγμό και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη καθημερινή ζωή”.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Βουλευτικές Εκλογές 2019: Πόσους σταυρούς βάζουμε σε κάθε εκλογική περιφέρεια

Previous article

Λαμία: Ο… καυστήρας “ξεσήκωσε” την γειτονιά και κινητοποίησε την Π.Υ [εικόνες]

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like