Αντιμέτωποι με επιπλέον επιβαρύνσεις στον τομέα της υγείας βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Αντιμέτωποι με επιπλέον επιβαρύνσεις στον τομέα της υγείας βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες.

Το νέο Δελτίο Τιμών που ισχύει ήδη από την περασμένη Δευτέρα προβλέπει αυξήσεις που ξεπερνούν το 1% για εκατοντάδες σκευάσματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και στο 448%.

Μεταξύ των φαρμάκων που βρίσκονται στη λίστα των ανατιμήσεων εντάσσονται σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης (αντιβιώσεις, αντιυπερτασικά, σκευάσματα για το θυρεοειδή, αγχολυτικά κ.ά.) καθώς και σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις.

Υπέρ της ανατίμησης των φαρμάκων τοποθετείται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ρύθμιση θα επιλύσει προβλήματα ετών στη διαθεσιμότητα των φαρμάκων.

“Η πολιτική των συνεχών μειώσεων των τιμών των φαρμάκων για πάρα πολλά χρόνια οδήγησε ώστε καταξιωμένα φθηνά φάρμακα να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα είτε τα φάρμακα αυτά να υποκατασταθούν από ακριβότερα.

Αποτέλεσμα ήταν η πολύ μεγάλη αύξηση της συμμετοχής που πληρώνει ο ασφαλισμένος και η υπέρμετρη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του κράτους λόγω της προκαλουμένης αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης.” εξηγεί στον LamiaPolis 87,7 o Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας Θανάσης Γουβάλας.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.