Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΕΒΕ ενόψει εκλογών: Διαμαντάρας-Κυρίτσης στα “χαρακώματα”!

lamianow
lamianow 4 έτη ago
Updated 2017/11/30 at 8:46 ΠΜ
6 Min Read

Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στο εμπορικό επιμελητήριο Φθιώτιδας. Αλέξανδρος Διαμαντάρας και Θανάσης Κυρίτσης “διασταυρώνουν” τα ξίφη τους με φόντο τον προεδρικό θώκο και ο καθένας αναμένεται από εδώ και στο εξής να παίξει τα “χαρτιά” του. Το κλίμα είναι πολωμένο δυο περίπου εβδομάδες πριν την διεξαγωγή των εκλογών στο ΕΒΕ Φθιώτιδας, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη κατατέθηκε ένσταση από τον υποψήφιο πρόεδρο Θανάση Κυρίτση, η οποία στην συνέχεια απορρίφθηκε από την εκλογική επιτροπή, κατά της συμμετοχής του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης και νυν προέδρου Αλέξανδρου Διαμαντάρα με το αιτιολογικό ότι ο δεύτερος έχει σε βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία. 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΤΣΗ

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει την κοινωνία ολόκληρη και κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμο, αυτό που πρωτίστως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί για την περιοχή μας και το νομό Φθιώτιδας, είναι ο διαχωρισμός μας από παλιές και αποτυχημένες τακτικές, που αποδεδειγμένα πια δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Είναι αυτονόητο πως βασική αρχή σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι τόσο η βούληση όλων μας για αλλαγή όσο και η διαφάνεια.

Από τη θέση του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κι έχοντας ήδη μακρά πείρα και συμμετοχή στη διοίκησή του, θα ήθελα να διαβεβαιώσω κάθε μέλος του πως έχει έρθει η στιγμή της αλλαγής, την οποία τόσο οι υποψήφιοι του συνδυασμού μου όσο κι εγώ προσωπικά μπορούμε να εξασφαλίσουμε αλλά και να εγγυηθούμε.

Ο θεσμός του Επιμελητηρίου θα πρέπει πια να φύγει από την παθογενή εσωστρέφεια που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια και με εξωστρεφή πια χαρακτήρα να γίνει το εργαλείο εκείνο που θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες κάθε μέλους του αλλά και στην τοπική μας κοινωνία ευρύτερα.

Ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Αλέξανδρος Διαμαντάρας πέραν των άλλων καταδικαστικών αποφάσεων ποινικών δικαστηρίων, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το αδίκημα της πλαστογραφίας που του στερεί τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  

Στην εκλογική επιτροπή που αποταθήκαμε με ένσταση μας, κρίθηκε ότι ο ανωτέρω αμετάκλητα καταδικασθείς Αλέξανδρος Διαμαντάρας δεν πρέπει να κριθεί έκπτωτος της υποψηφιότητας του, παρά την αποστολή από τον ίδιο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας στην εκλογική επιτροπή εγγράφου που επιβεβαιώνει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Παρά την εσφαλμένη απόφαση της επιτροπής εμείς είμαστε εδώ να συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα μας.

Εμείς στο εξής δεν θα σταθούμε ούτε στις αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις  που βαρύνουν τον επικεφαλής του έτερου συνδυασμού ούτε στη μέχρι τώρα αδιάφορη πορεία, που υπό την καθοδήγησή του, έχει καταστήσει το θεσμό ουσιαστικά ανενεργό.  Άλλωστε δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Εκεί όμως που στεκόμαστε είναι το γεγονός πως το Επιμελητήριο της Φθιώτιδας πρέπει πια να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει τον χαρακτήρα και τον πρόεδρο που του αξίζει.

Σας καλούμε όλες και όλους να αγκαλιάσετε το όραμά μας και ταυτόχρονα να γίνετε συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αθανάσιος Η. Κυρίτσης
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΘΙΑ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ

Μία επαγγελματική διαφορά και ένα κενό στην νομική διαδικασία προσπάθησε αυτές τις μέρες να εκμεταλλευτεί ο συνδυασμός της “Ανανεωτικής” πορείας θέλοντας να αποκλείσει όλο τον συνδυασμό μας, αποφεύγοντας την πραγματική εκλογική διαδικασία και στερώντας την δυνατότητα να εκφραστεί το σώμα των συναδέλφων για τους εκπροσώπους του.
Όλα αυτά που αναφέρει ο κ. Κυρίτσης και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, τα ανέπτυξαν αναλυτικά κατά τη συζήτηση της Ένστασής τους ενώπιον της Εκλογικής Επιτροπής και απορρίφθηκαν πανηγυρικά και ομόφωνα (με ψήφους 5-0) από το μόνο αρμόδιο να κρίνει όργανο.

Δεν αφορά τα μέλη μας η ουσία της υπόθεσης. Αυτή θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τα Δικαστήρια. Αυτό το κράτος είτε αρέσει στον κ. Κυρίτση είτε όχι, διέπεται από νόμους.Θα επισημάνουμε μόνο ένα στοιχείο ενδεικτικό του ήθους και των προθέσεων της άλλης πλευράς.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ΠΡΙΝ καν εκδοθεί η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής, ο κ. Κυρίτσης και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του έσπευσαν να προβούν σε δηλώσεις στα κανάλια, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους, όπως αποδείχθηκε με βάση την απόφαση, ισχυρισμούς τους.

Διερωτάται, λοιπόν, κανείς εύλογα: Γιατί βιάστηκαν να κάνουν δηλώσεις;
Μήπως η όποια κίνηση ήταν στοχευμένη και παράλληλη με το κλίμα λασπολογίας και φημών που έχουν εξαπολύσει από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας στο να πλήξουν το κύρος του Επικεφαλής;

Εμείς για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι ύστερα από τη χθεσινή συμπεριφορά του κ. Κυρίτση: ότι δεν σέβεται τα αρμόδια όργανα για την διεξαγωγή των εκλογών που ο ίδιος είχε προσφύγει και δεν ξέρει να περιμένει τις αποφάσεις τους. Βιάζεται μάλλον να σπιλώσει τον πολιτικό του αντίπαλο με γκεμπελίστικες μεθόδους.

Η έλλειψη πεπραγμένων, τοποθετήσεων, προτάσεων, συμμετοχών στην προηγούμενη εξαετία και η έλλειψη ουσιαστικών θέσεων για το μέλλον του θεσμού προσπαθεί να συγκαλυφθεί μέσα από τέτοιου είδους μικροπολιτικές, που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν του Επιμελητηρίου μας.
Αυτό είναι το νέο ήθος που θέλετε να εισφέρετε στο Επιμελητήριο κ. Κυρίτση;
Έτσι αντιλαμβάνεστε την «ανανεωτική πορεία» του Επιμελητηρίου μας;

Ευτυχώς τα μέλη του Επιμελητηρίου μας έχουν και κρίση και μνήμη…

Για την Επιμελητηριακή Κίνηση «ΦΘΙΑ»
Αλέξανδρος Διαμαντάρας
Υποψήφιος Πρόεδρος

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content