1

Κοινή δήλωση των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμιέων εκδόθηκε αναφορικά με περιστατικό που καταγγέλλεται για την συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 29/11/2021 όπου όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε “αφαίρεση του λόγου από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο”.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, σε σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αφαίρεση του λόγου από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (29-11-2021), παρότι η παρέμβασή της αφορούσε σε προσωπικό της ζήτημα βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συνάδει με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντί η Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί το γόνιμο διάλογο και τον πλουραλισμό των διαφορετικών θέσεων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στον αποκλεισμό της έκφρασης της αντίθετης άποψης με προσχηματικές δικαιολογίες.

Η χθεσινή μας αποχώρηση από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες πλέον «αφαιρέσεις» του λόγου, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά τη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου, αποτελεί μόνον την αρχή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές ενέργειες , τις καταγγέλλουμε ενώπιον του Λαμιώτικου λαού και απαιτούμε από εδώ και στο εξής από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, να σεβαστούν και να αποκαταστήσουν το θεσμικό ρόλο των δημοτικών συμβούλων και του Δημοτικού Συμβουλίου.

 • Νίκος Σταυρογιάννης
 • Θωμάς Στάικος
 • Νίκος Πάπουτσας
 • Βίβιαν Αργύρη
 • Ζαχαρίας Χαλβαντζής
 • Γιώργος Ζήσιμος
 • Τσακμάκης Δημήτριος
 • Δημήτρης Χαιρόπουλος
 • Γιάννης Ρούλιας
 • Στέλιος Καραγιάννης
 • Κατερίνα Αλαφοδήμου
 • Δημήτρης Μαντζάνας
 • Θεόδωρος Αρναούτογλου
 • Χάρης Κοντογιάννης

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης εκδόθηκε και Δελτίο Τύπου από την δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Ν. Σταυρογιάννη, Βίβιαν Αργύρη, μιλώντας για… απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής μιας και όπως τονίζει η ίδια της αφαιρέθηκε ο λόγος…

Όπως γίνεται αντιληπτό η αντιπολίτευση του Δ.Σ ανεβάζει τους τόνους κάνοντας μετωπική με την δημοτική αρχή και όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί “διαβάζοντας” τις εξελίξεις έπεται και συνέχεια… 

Διαβάστε χαρακτηριστικά της επιστολή της Βίβιαν Αργύρη:

Το παρακάτω Δελτίο Τύπου μας απέστειλε η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λαμιεών κα Βίβιαν Αργύρη μετά τα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Δήμου Λαμιεών.

Η αφαίρεση λόγου στο Δήμο Λαμιέων έχει πολλές μορφές…..

“Μετά την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ,με την οποία μου αφαιρέθηκε ο λόγος για να απαντήσω σε ερώτημα που μου έθεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος (γιατί άραγε), η συνέχεια έρχεται στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του οικονομικού έτους 2020. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιούνταν δια περιφοράς χωρίς καμία αιτιολογία, ζητώντας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν με email ή τηλεφωνικά στη γραμματέα, δηλαδή χωρίς διάλογο ,χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διατυπωθούν ερωτήματα ,χωρίς καμία συζήτηση. Βλέπουμε για άλλη μια φορά την πρόθεση της Δημοτικής να αποφύγει την ανταλλαγή απόψεων και να αποκλείσει την έκφραση και τη συζήτηση. …Σε όλη αυτή τη συμπεριφορά που γίνεται με μεθόδευση απαντάμε ξεκάθαρα και χωρίς καμία ανοχή…

Σας παραθέτω την θέση μου που στάλθηκε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
‘’Το θέμα της σημερινής συνεδρίασης που αφορά τον οικονομικό απολογισμό του 2020, που είναι ένα θέμα σημαντικό και καθοριστικό για τη διoίκηση της Κοινωφελούς επιχείρησης , είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται με πολιτική και διοικητική προχειρότητα και να συζητιέται δια περιφοράς .Τη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι απαντώντας απλά σε ένα email..Ζητάω λοιπόν να γίνει κανονική συνεδρίαση δια ζώσης ενώ σε διαφορετική περίπτωση απέχω από τη συνεδρίαση αντιδρώντας σε αυτή την απαξίωση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλογικού οργάνου..
Μετά από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Διοικητικού Συμβουλίου και Δήμαρχος απέσυρε το θέμα για επόμενη συνεδρίαση …..Τα συμπεράσματα δικά σας…”

Με εκτίμηση
Βίβιαν Αργύρη
Δημοτική Σύμβουλος
Μέλος ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Σκόπελος: Επιχείρηση διάσωσης οδηγού που έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του

Previous article

Η νοσηλεύτρια που έγινε viral και δίνει μάχες με τον κορωνοϊό στις ΜΕΘ είχε περάσει από το Fame Story

Next article

1 Comment

 1. Οι ματατζήδες παραπονιούνται για τη δημοκρατική λειτουργία του παρόντος δημοτικού συμβουλίου; Μη χειρότερα.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured